Під Києвом пікетували будинок ватажка «тітушок» Юрія Крисіна (фото)

14:06, 04.03.2018

Громадські активісти «Автомайдану», С14 та інших організацій провели акцію протесту біля будинку Юрія Крисіна, який є фігурантом провадження про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Революції Гідності у лютому 2014 року.

 

Акція протесту відбулася біля садиби ватажка «тітушок» по вулиці Трояндовій в селі Гатне під Києвом у неділю.

 

Про це повідомляють учасники акції протесту в соцмережах.

 

 

Півсотні пікетувальників вимагали, щоб Крисін не переховувався від правосуддя і брав участь у судовому процесі, зокрема, під час розгляду апеляції на винесений йому вирок судом першої інстанції, який ще не вступив у силу.

 

«Добрі люди - Роман Сiнiцин, С14, АвтоМайдан, Правий Сектор, АвтоЄвроСила та Київська міська спілка ветеранів АТО приїхали під дім убивці майданівців Крисіна. Крисін попри обіцянки не прийшов на минуле засідання. Ховається від судів. Погрожує нам розправою з боку членів своєї злочинної групи. Вірогідно уже втік з країни. Може додому в «ДНР», в Горлівку. За убивцею схоже не стежать ні МВС, ні СБУ. Просто ВТІК, перебуваючи під судом по купі злочинів. Тому шукаємо ми. Завтра о 14:00 у Дарницькому суді (Севастопольська 7) нова справа по справі Майдану за участі Крисіна. Приходьте!», - написав координатор С14 Сергій Мазур у Facebook.

 

 

У свою чергу, волонтер Роман Сініцин повідомляє у соцмережах: «Провідали Крисіна. Мандарінок і зельонки привезли. Не вийшов, хворий дуже. Приїдем ще, якщо цю тварь не закриють».

 

Активісти залили паркан будинку томатним соком, що має імітувати кров, вигукуючи  «Крисіна на нари». З колонок лунала пісня Михайла Круга «Золотые купола».

 

Утім, до учасників акції ніхто не вийшов, проте до будинку під'їхала поліція.

 

 

Як повідомляла «УМ», Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо збройного нападу на журналіста Веремія Юрія Крисіна - йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

 

1 березня апеляційний суд мав розпочати розгляд скарги на рішення суду, проте Крисін не з'явився засідання. Суд перенесли на 19 березня. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку Крисіна на засідання.

 

26 лютого активісти та учасники руху "Небайдужі" прийшли до дитячого відділення Інституту серця в Києві, де, як з'ясувалося, перебував Крисін, і облили його зеленкою.

 

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала керівництво Інституту серця у Києві пояснити, за якою причиною там на лікувані перебуває Юрій Крисін, який звинувачується в організації нападу на журналіста Веремія.

 

Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Водночас, за цей час він став фігурантом інших проваджень, зокрема, про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

 

Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської на таксі, в якому він їхав з колегою, напала група людей із бейсбольними битками і зброєю. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення у живіт.