У Чорнобилі покажуть «територію змін» туристам (фото)

18:47, 13.03.2018

Всі відвідувачі зони відчуження зможуть завітати до музею "Зірка Полин" у місті  Чорнобиль, починаючи від четверга, 15 березня.

 

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження у вівторок.

 

Зібрані в експозиції світлини покажуть перетворення зони відчуження з місця ядерної катастрофи на територію впровадження новітніх технологій та лабораторію "просто неба".

 

"Зона відчуження щороку привертає увагу все більшої кількості людей. Для нас важливо забезпечити комфортне та безпечне перебування відвідувачів на цій території та надати їм якомога повнішу інформацію про Чорнобильську аварію та її наслідки. У цьому музеї відвідувачі зможуть на власні очі побачити, як зона відчуження перетворювалась на "територію змін", - розповів голова ДАЗВ Віталій Петрук.

 

 

Крім світлин, на території музею постійно демонструватимуть унікальні кадри з найбільш популярних для відвідування місць: міст Чорнобиль та Прип’ять, градирень та об’єкта "Дуга".

 

 

Зазначається, що приміщення музею було відреставроване ще 2011 року (до аварії у приміщенні працював кінотеатр "Україна"), але впродовж останніх 7 років воно не експлуатувалося.

 

За словами в.о. директора ДП "ЦОТІЗ" Андрія Наумова, підприємство продовжує працювати над питанням підвищення якості організації відвідування, запровадження системи електронних перепусток, створення інформаційного центру на КПП "Дитятки" та нових маршрутів відвідування зони відчуження.