НАБУ оприлюднило записи розмов у кабінеті Назара Холодницького (відео)

13:10, 04.04.2018

Національне антикорупційне бюро опублікувало у YouTube фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького із коментарями, поясненнями та розшифровкою розмов.

У НАБУ наголошують, що оприлюднили записи розмов огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про участь НАБУ у розслідуванні стосовно керівника САП Назара Холодницького.

"В результаті, на переконання НАБУ, були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень. Зокрема, йдеться про можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження", - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що вказані слідчі дії здійснювалися на підставі ухвали слідчого судді в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого Генеральною прокуратурою України.

"Наголошуємо, що виявлені факти можливих порушень у діях керівника САП жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. Відтак, співпраця детективів з прокурорами САП у розслідуваних кримінальних провадженнях продовжується у штатному режимі", - інформують в НАБУ.



У очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького є всі пояснення на звинувачення Національного антикорупційного бюро.

Про це він сказала журналістам, пише ТСН.

"Я приїду в Раду - все прокоментую. Будемо битися", - прокоментував він опубліковані НАБУ записи у його справі.

Нагадаємо, проти Назара Холодницького відкрили кримінальну справу. Також у середу, 4 квітня, у Верховній Раді мають заслухати Назара Холодницького, Артема Ситника та Юрія Луценка.

Про перепетії протистояння САП, ГПУ та НАБУ читайте в матеріалі "УМ".