Найбільший стадіон України скандував «Свободу Олегу Сенцову» (відео)

09:35, 03.07.2018

У Києві на найбільшому стадіоні Олімпійський зібралося понад тисячу людей, скандуючи "свободу Олегу Сенцову" під світлом фаєрів.

Акцію підтримки влаштували представники Національного корпусу та творчого об’єднання "Вавилон'13", підтримали їх "Асоціація вболівальників АР Крим", вони об’єдналися, щоб привернути увагу до долі Олега Сенцова.

"Перша мета – це підтримати Олега Сенцова в його нерівній боротьбі з кремлівським судилищем. Друга мета акції – привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми з Сенцовим. Для цього ми також знімемо відео, яким буде займатися "BABYLON'13", щоб показати всьому світу, що українці чекають Олега Сенцова. Акція відбувається на стадіоні. Це десь символічно, тому що в Росії відбувається чемпіонат світу з футболу", – розповів про акцію віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр, зазначає "Українська правда".



Коли учасники акції зібралися на трибунах Олімпійського, тримаючи в руках плакати з написами #FreeSentsov, #SavePlegSentsov, "Свободу політв’язням", за домовленістю вимкнули електрику, щоб запалити фаєри.

Активісти тримали їх в руках та вигукували "Свободу Олегу Сенцову".




Міністр інфраструктури Володимир Омелян та очільниця міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун були помічені на трибунах Олімпійського під час акції, додає "Радіо свобода".





Нагадаємо, Олег Сенцов тримає протестне голодування у російській в’язниці 50 днів.

У десятках міст в Україні та закордоном одночасно влаштували акції на підтрику Олега Сенцова.