До Дня незалежності України лісівники Грушківки 7 років вирощували самшитовий тризуб (фото, відео)

11:19, 24.08.2018
Це може бути рекордом України - вирощений у черкаському місті Кам’янка величезний вічнозелений тризуб із самшиту. Лісівники презентували його до Дня незалежності України.
 
Як повідомляють у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, декоративний Герб України посадили ще у 2011 році на своїй території лісівники Грушківського лісництва Кам’янського лісгоспу. 
 
Вибрали самшит, бо ця рослина відносно невибаглива до наших природних умов, морозостійка та дозволяє формувати різноманітні фігури й втілювати в життя творчі ландшафтні задуми.
 
 
Аби створити композицію Державного герба України на 60 квадратних метрах, працівники Грушківського лісництва використали більше 300 саджанців, які виростили у власних теплицях.
 
 
За словами лісничого цього лісництва Сергія Могили, всі минулі роки лісівники постійно доглядали герб, формували його, аби він зберігав задуману форму та мав гарний вигляд у всі пори року. Розміри тризуба нині вже досягли 6×10 метрів, а висота - півметра. 
 
 
"В цій ідеї ми поєднали свою роботу та патріотизм, який має бути в душі кожного українця", - наголошує лісничий Грушківського лісництва.