Ветеран АТО Сергій Бондар виготовляє «живі» ляльки (фото)

12:57, 18.10.2018

Ветеран АТО, колишній танкіст Сергій Бондар, який живе у Києві, навчився виготовляти «живі» ляльки.

«Неможливо відвести погляд від найдрібніших деталей у кожної "дитинки", вражаючої натуральності та думок про фантастичну працю, вкладену в ці витвори мистецтва. Виявляється, самозайнятість ветеранів може бути і в такому оригінальному варіанті», – зазначають друзі Сергія із спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій на своїй сторінці у ФБ.

За їхніми словами, майже рік тому Сергій Бондар почав займатися такою копіткою справою, спробувавши зробити першу деталь до роботи іншого майстра. Вийшло. Кілька майстер-класів, перші "дітки", відшліфовування техніки та вибір найкращих матеріалів - і є чудовий результат.

«Сергій використовує якісні молди виробництва США, спеціальні фарби та 3D лак з Німеччини, свої руки та терпіння. Уявіть, що, наприклад, кожну волосину він прошиває вручну, на кожну ляльку наносить близько 40 шарів фарби, щоб вийти у природній тон шкіри, а потім індивідуально підбирає речі та придане для "діточок", дає їм ім’я», – наголошують у спілці учасників, ветеранів, інвалідів АТО.

Сам Сергій Бондар каже, що коли передає людям свої замовлення, треба бачити як люди на вулиці реагують, коли він з пакета дістає "живу дитину".

«Тільки уявіть, що в світі всього двоє реборністів-чоловіків: один італієць та наш танкіст. Тож нехай це стане натхненням для всіх, хто шукає реалізації своїх здібностей після війни», – підсумовують у спілці учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій.