Рекламне відео армії України визнали світовим шедевром

07:22, 01.11.2018
Відео про армію України зайняло друге місце в списку найкращих військових вербувальних відео, який склало видання The Business Insider.
 
Всього в рейтинг увійшло сім роликів.
 
В українському відео історія піхотинця розповідається через образ звичайної лопати.
 
"Навряд чи якесь військове спорядження має більше значення для солдатів у всьому світі, ніж лопата, або шанцевий інструмент. Відео з України - це шедевр з точки зору кіновиробництва і оповіді. Це відео неперевершене", - пише видання, додаючи, що було не так просто помістити його на друге місце.
 

На перше місце видання помістило відео Збройних сил Швеції. Воно було визнане найкращим через вміст гумору. Ролик спочатку висміює всі можливі кліше, які часто фігурують у подібних відео.
 
"Ми не можемо запропонувати тобі щось на кшталт вступних сцен з кіно, де моделі позують так, нібито вони морські піхотинці. І ми не можемо гарантувати, що в тебе буде можливість раптово вискочити з води з незрозумілою футуристичною зброєю в руках. Ми не можемо запропонувати тобі участь у таємних операціях на невідомій території. І до сміху драматичної музики на тлі теж не буде, так само, як і мого крутого американського голосу", - говорить закадровий голос англійською мовою у шведському ролику.
 
Далі в кадрі з'являються прості шведські військові на тренуванні.
 

"Але ми можемо запропонувати тобі нашу реальність. Це підготовка до роботи, на якій ти зможеш щось змінити. Саме так", - кажуть вони.
 
Видання зазначає, що тільки через шведський гумор і прямоту викладу ролик Сухопутних військ України опинився на другому місці.
 
На третьому місці опинився ролик Збройних сил Нідерландів, у якому говориться, що армії країни не потрібні дурники, які думають, що військова служба - це весело.
 
Відео про ПДВ Росії опинилося на четвертому місці через наспівуваність пісні, яку співають нібито російські військові. Але ролик триває три хвилини, і навряд чи він офіційний. Також до рейтингу увійшли вербувальні матеріали Ірландії, Великої Британії та Південної Кореї.
 
Як повідомляла "УМ", СБУ рок-піснею привітала Україну з Днем Захисника.