Як Ігор Грищенко вижив у Карпатах: лижника врятували запальничка, сіно та хатинка лісника (відео)

12:00, 12.01.2019
Лижник з Києва Ігор Грищенко, якого врятували в Карпатах 10 січня, розповів, що лише пив воду з гірської річки, телефон грів за пазухою, аби додзвонитися до рідних та рятувальників. Та, всупереч усьому, в лютий мороз вижив.
 
Медики називають його порятунок дивом, бо ще однієї ночі Ігор не пережив би, йдеться в сюжеті "СТБ-Вікна".
 
Понад чотири доби він один блукав засніженими схилами. Загубився, розповідає, через сильний туман. На горі Гимба в Закарпатті, де катався, втратив товариша та орієнтири.
 
Першу ніч, каже чоловік, спати довелося на снігу. Наступного дня знайшов сховок зі сіном просто неба - там пробув ще дві ночі. Та увесь час намагався дати звістку рідним.
 

Його врятувала запальничка, сіно, у яке ховався, аби відігратися і знайдена на третю добу хатинка лісника.
 
Киянина Ігоря Грищенка знайшли двоє місцевих братів, хоча шукали десятки рятувальників. У чоловіка обмороження середнього ступеня пальців обох ніг.
 
Незважаючи на підготовленість спортсмена, лікарі називають його порятунок справжнім чудом, а його друзі дивуються: як Ігор у сильний туман наважився вирушити на гору Гимбу? Адже його батько багато років тому загинув у горах. Сам Ігор каже, що більше ніколи так не ризикуватиме життям.
 
Нагадаємо, 6 січня Ігор Грищенко заблукав поблизу гори Гимба Міжгірського району Закарпатської області. Його знайшли лише 10 січня, до пошуку залучалися десятки рятувальників та волонтерів.