П’ять правил для збереження засмаги

07:42, 26.08.2016
П’ять правил для збереження засмаги

Що потрібно робити, аби літній загар зберігся якнайдовше. Ivona наводить п'ять правил збереження шоколадного відтінку.

Побільше вітаміну А

Оскільки шкіра на сонці стає сухою, їй потрібне підживлення вітаміном А як зовні (у вигляді масла для тіла, яке використовується після душу або ванни), так і зсередини. 

Харчуйся правильно

Включи у свій раціон молоко, яйця, шпинат, морква, загалом, червоні та жовті овочі та фрукти. Візьми собі на замітку: якщо щодня випивати по склянці морквяного соку, починаючи ще з періоду прийняття сонячних ванн, то засмага буде інтенсивнішою і довше збережеться.

Зволожуй і захищай шкіру

Обов'язково використовуй зволожуючий крем. Зволожена шкіра “тримає“ засмагу довше. Засоби з позначкою after sun можна продовжувати наносити вже після приїзду з відпустки, оскільки вони сприяють тривалому закріпленню засмаги. Відмовся від сауни

Необхідно тимчасово відмовитися від відвідування лазні та сауни – з розпареної шкіри засмага зійде дуже швидко. Утримайся від використання скрабу – ефект буде той же, що і після сауни.

Використовуй народні засоби

Для збереження засмаги можна додавати у ванну чай або каву, або робити з них кубики льоду для вмивання. Також добре допомагає маска для обличчя з помідорів та сиру (2-3 помідори очистити від шкірки, розім'яти і змішати з 2 столовими ложками свіжого сиру, чайною ложкою рослинного масла і столовою ложкою молока, нанести суміш на 15-20 хвилин, потім змити маску теплою водою і обполоснути обличчя холодною водою).