Київська митниця уже 90 днів тримає на складі ліки для онкохворих дітей

12:25, 13.09.2016
Київська митниця уже 90 днів  тримає на складі ліки для онкохворих дітей

Уже 90 днів ліки для онкохворих дітей, закуплені Міністерством охорони здоров’я через Королівську агенцію Великобританії Crown Agents, що постачаються ТОВ «Людмила фарм», знаходяться на складі тимчасового зберігання у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

 

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

 

Доставка зазначених ліків онкохворим дітям затримується через відмову ТОВ «Людмила фарм» здійснити усі необхідні митні процедури.

 

Міністерство охорони здоров’я України неодноразово зверталося до усіх сторін зазначеного процесу з вимогою вирішити ситуацію, що склалася з поставкою ліків, проводило наради із залученням спеціалістів Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та народних депутатів України і показувало варіанти вирішення у рамках чинного законодавства.

 

Станом на 12 вересня 2016 року ТОВ «Людмила фарм» ввезло три партії лікарських засобів на загальну суму 4 434 165, 71 дол, які розміщені на тимчасове зберігання на склад у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

 

З оглядом на те, що зазначені лікарські засоби до цього часу не оформлені у митному відношенні, вони не можуть бути поставлені в державні лікарні.