Аптека в мініатюрі: чому варто їсти страви з гарбуза

15:03, 26.10.2016
Аптека в мініатюрі: чому варто їсти страви з гарбуза

(фото з сайту decor-garden.com.ua)

Те, що підносити гарбузи можуть лише дівчата на виданні, — це лише частина «місії», яку має виконувати за посередництва людини цей помаранчевий символ осені.
 
Його має вміти підносити кожна господиня, причому підносити так, щоб після цього кожен гість хотів залишитися чи прийти ще, а кожна рідна людина чекала за сніданком, обідом чи вечерею барвисту духмяну страву з пузатої осінньої ягоди. 
 
Гарбуз справедливо заслуговує на чільне місце на наших обідніх столах. Це право він заслужив великою кількістю вітамінів та мікроелементів, за що його все частіше називають «аптекою в мініатюрі».
 
Він багатий на вітаміни та мінерали, зокрема на В1, В2, С, Е, РР, бета-каротин, залізо, цинк, фтор, кремній, кальцій, калій, магній. Такі вітаміни, як К і Т, майже ніде, крім гарбуза, не зустрічаються.
Цей овоч має унікальні цілющі властивості.
 
Немає кориснішої їжі для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, ніж страви з гарбуза.
 
Бо калій, який у великій кількості міститься в гарбузах, сприяє поліпшенню роботи серця та зміцненню судин, а також позбавляє набряків.
 
Оскільки в гарбузі є дуже багато мінеральних речовин, які беруть участь у кровотворенні, його вживають із лікувальною метою при недокрів’ї.
 
Окрім цього, гарбуз містить багато клітковини, він низькокалорійний та дієтичний. Тому без хвилювань за зайві кілограми, з піклуванням про власне здоров’я і здоров’я родини сміливо додавайте гарбуз до свого меню. А готувати з ним можна все: супи, солодкі десерти, випічку, м’ясні страви, салати.