У Києві тимчасово закрилася після перевірок санстану майже третина закладів харчування

13:32, 02.07.2017
У Києві тимчасово закрилася після перевірок санстану майже третина закладів харчування

Через отруєння у суші-барі Євразія, в Києві "лютують" санітарні лікарів: закрили 30% закладів

Після масового отруєння в суші-барі Євразія Держпродспоживслужба провела внепланові перевірки закладів харчування у Києві. У результаті 30% із них тимчасово припинили свою діяльність.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

"1 липня 2017 року у зв’язку з реєстрацією в м. Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві … провели збір інформації в операторів ринку про діяльність, пов’язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем впровадження їх господарської діяльності", - повідомляють санінспектори.

Вони перевіряли санітарний стан приміщень, чистоту поверхонь, що контактують із продуктами, та як вони дезенфікуються.

Перевіряли також наявність медичних санітарних книжок у працівників кафе та ресторанів столиці.

Якщо виявляли порушення, Держпродспоживслужба рекомендувала припинити дільність до їх усунення.

"За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30 % закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків", - повідомили в київському управлінні Держпродспоживслужби.

Там також зазначили, що станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

Нагадаємо, 28 червня 16 людей постраждали внаслідок спалаху кишкової інфекції в закладі громадського харчування "Суши Ленд Євразія" на вулиці Дмитрівській у Києві.

Підприємство ТОВ "Суши Ленд Євразія", з яким пов’язано отруєння, тимчасово припинило свою діяльність.