У Сумській області чиновники півроку не дають дозволу на розмитнення волонтерської «швидкої»

09:10, 05.09.2017
У Сумській області чиновники півроку не дають дозволу на розмитнення волонтерської «швидкої»

Термін перебування цієї швидкої на митниці збіг 3 вересня. Повернути до Нідерландів її не можна - не дозволяють закони країни благодійників (скріншот відео)

У Сумській області на митниці із квітня не дають дозволу на розмитнення автомобіля швидкої допомоги, який купили та відправили до Глухова українці в Нідерландах.

Про це повідомляє мер міста глухів Мішель Терещенко.

"Суперсучасний автомобіль швидкої допомоги, який Глухівській районній лікарні у якості гуманітарної допомоги надала "Фундація Українців в Нідерландах" вже півроку з квітня тримає митниця у Сумах!", - пише він у Facebook.

Мішель Терещенко стверджує, що голова облдержадміністрації Сумської області Микола Клочко не надає потрібних документів.

Через те, що авто вже півроку знаходиться на митниці, термін перебування вантажу вже закінчується, зазначає мер Глухова.

"Волонтери мають забрати швидку, але її з Сум не випускають! Вимагають 500 000 грн.застави!!! Інакше - конфіскація!", - б’є на сполох Мішель Терещенко.

Він попросив народних депутатів втрутитися та допомогти із розмитненням волонтерської "швидкої" для Глухова.

Олександр Бабич, який наразі керує Сумською митницею, переконує, що авто не можна ввозити до України, бо воно не відповідає екологічним стандартам не нижче "Євро-5". Він переконує, що такі вимоги стосуються і благодійної допомоги, тому автомобіль розмитнити не можна.