Міноборони припинило купувати «браковані» санітарні автомобілі «Богдан»

13:15, 11.02.2018
Міноборони припинило купувати «браковані» санітарні автомобілі «Богдан»

Кожен другий закуплений санітарний автомобіль "Богдан" невдовзі вийшов із ладу (Міністерство оборони)

Міністерстерство оборони України припинило купувати санітарні автомобілі "Богдан", які ледь не повністю виходили з ладу після пробігу в 10 тисяч кілометрів пробігу на фронті.

Про припинення закупівель за результатами засідання круглого столу, що відбувся під головуванням заступника міністра оборони України генерал-майора Олега Шевчука, повідомляє "Українська правда".

"Було прийнято рішення сформувати три робочі групи із залученням представників усіх зацікавлених сторін з метою відпрацювання пропозицій щодо усунення виявлених недоліків та удосконалення технічної, медичної та експлуатаційної складових санітарних автомобілів "Богдан 2251", - ідеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони.

Координатором робочої групи щодо технічної складової призначено представника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, медичної — представника науково-дослідного інституту проблем військової медицини Української військово-медичної академії, експлуатаційної — представника Центрального автомобільного управління Озброєння Збройних Сил України.

"Діяльність груп буде зосереджено над вирішенням таких основних проблемних питань, як вихід зі строю паливної системи, недосконалість ходової частини та медичного кунгу", - зазначає прес-служба Міністерства оборони.

Як повідомляла "УМ", депутатка Оксана Корчинська заявила про масовий вихід із ладу санітарних автомобілів "Богдан" із трибуни Верховної Ради. За словами Оксани Корчинської, корпорація "Богдан" вимагає додаткові гроші за ремонт несправних автівок. Варто відзначити, що Оксана Корчинська із початком російсько-української війни допомагає із налагодженням медичного забезпечення у підрозділах ЗСУ на фронті.

Як стало відомо "УМ" із власних джерел серед військових медиків на передовій, ще у жовтні-листопаді до Краматорська привезли несправні санітарні автомобілі "Богдан", які найчастіше прослужили декілька місяців та зламалися, не проїхавши і 20 тисяч кілометрів. Деякі автівки до цього часу не відремонтували.

Нагадаємо, до Дня збройних сил на Львівщині Петро порошенко передавав військовим санітарні автомобілі "Хамер".