Ректорку Національного медуніверситету Амосову рекомендувала звільнити комісія МОЗу

16:48, 30.03.2018
Ректорку Національного медуніверситету Амосову рекомендувала звільнити комісія МОЗу

Катерина Амосова може втратити посаду ректорки НМУ імені О.О. Богомольця (Обозреватель)

Комісія Міністерства охорони здоров’я рекомендувала звільнити Катерину Амосову із посади ректорки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя" з посиланням на заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

У п’ятницю, 30 березня, на засіданні комісії МОЗу із заслуховування звітів ректорів медичних університетів роботу Катерини Амосової за 2017 рік визнали незадовільною.

Підстава для звільнення Катерини Амосової - невиконання умов контракту.

Катерина Амосова не прийшла на засідання.

"Технічно рішення про розірвання контракту може бути оформлено уже сьогодні", – прокоментував Олександр Лінчевський.

Нагадаємо, в медуніверситеті, яким керує Катерина Амосова, було зірвано проведення тестування для студентів-стоматологів "Крок". Катерина Амосова запевняла, що для проведення тестування необхідно провести тендер, але він не був проведений, адже право проводити тестування має лише одна організація, тому в Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що Катерина Амосова навмисне намагалася затягнути із підписанням документів на тестування.

Після того, як зовнішнє тестування для студентів не відбулося, Катерину Амосову відсторонили від посади, а в університеті був оголошений страйк з вимогою повернути ректорку на посаду. Згодом навчальний процес відновився, а суд повернув Катерину Амосову до виконання обов’язків.