Діти без щеплень не можуть ходити в школи і садки - МОЗ України

11:20, 13.09.2018
Діти без щеплень не можуть ходити в школи і садки - МОЗ України

Якщо у дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря, кажуть у МОЗі (фото: retopimgfs.pw)

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.
 
Відповідне нагадування органам місцевої влади відправили Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти і науки України.
 
"Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або діти, які мають медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб")", - цитує відомство "Українська правда. Життя".
 
Якщо у дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря, коли проходить обов’язковий профілактичний огляд, кажуть у МОЗі.
 
При цьому рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичногозакладу. 
 
За таких умов, зазначає МОЗ, колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.
 
На початку цього року в Україні спалахнула епідемія кору. МОЗ пояснювало, що ця ситуація виникла через низький рівень вакцинації дітей в країні та відсутність колективного імунітету.
 
У липні МОЗ опублікував новий календар щеплень для дітей, відповідно до якого ревакцинацію 7-річних дітей вакциною БЦЖ проводити не потрібно, а введення вакцини від гепатиту В перенесли на місяць.