МОЗ заявляє про рейдерське захоплення Одеського медуніверситету

11:39, 27.11.2018
МОЗ заявляє про рейдерське захоплення Одеського медуніверситету

Одеський медуніверситет Уляна Супрун назвала одним з найкорумпованіших в країні (фото: Рада ректорів ЗВО Одеського регіону)

В Міністерстві охорони здоров’я заявляють про рейдерське захоплення Одеського медичного університету виконувачем обов’язки ректора Юрієм Сухініним.

21 листопада 2018 року МОЗ України стало відомо про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), а саме, що було внесено запис про виконання обов’язків ректора Одеського Національного медичного університету Сухіним Ю.В.", - ідеться в повідомленні МОЗ України.

Відзначається, що відомості про покладання обов’язків управління університету на Юрія Сухініна було незаконно внесено в реєстр.

У відомстві вважають, що такі дії є рейдерським захоплення медуніверситету.

«МОЗ України як орган управління не видавало наказу про покладення обов’язків ректора Одеського національного медичного університету на Сухіна Ю.В. МОЗ України вважає внесення запису до ЄДР про Сухіна Ю.В. рейдерським захопленням Одеського національного медичного університету та просить утриматись від опрацювання документів за його підписом», - зазначається у повідомленні.

У МОЗ також поінформували, що Міністерство юстиції вже скасовував рішення про реєстрацію Сухіна.

«У відповідь на скаргу МОЗ України Міністерство юстиції України вже раніше скасувало рішення про реєстрацію в ЄДР самопроголошеного керівника Одеського національного медичного університету Сухіна Ю.В. У зв’язку із ситуацією, що склалася, МОЗ України звернеться до правоохоронних органів», - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана відсторонили через корупцію: він нібито незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

Міністерство охорони здоров’я 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.