РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.11.2007

5 мільйонів пасажирів

перевіз із початку цього року міжнародний аеропорт «Бориспіль». П’ятимільйонним пасажиром стала киянка на рейсі «Київ—Москва» однієї з українських авіакомпаній. У 2006 році послугами аеропорту скористалися 4 мільйони 625 тисяч пасажирів — на 18 відсотків більше, ніж у 2005 році. До кінця року «Бориспіль» планує обслужити 5,4 мільйона людей.

40 тисяч євро

в середньому заробляють науковці Європейського Союзу. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Єврокомісією. При цьому в Європейській дослідницькій зоні зарплати варіюються — від 9,8 тисячі євро в Болгарії до 46,5 тисячі — у Швейцарії. В США середня річна «чиста» зарплата науковців становить 63 тисячі євро.

На 14,2 тисячі

осіб зменшилося населення України впродовж вересня. Наразі нас мешкає в країні всього 46 мільйонів 446 тисяч 251 людина (місяцем раніше було 46 мільйонів 460 тисяч 251 людина). До речі, в попередньому місяці населення України скоротилося приблизно на таку ж кількість осіб — 14,3 тисячі людей.

274 культові споруди

діють сьогодні в столиці. З них — 19 монастирів та понад 100 храмів. За останні 15 років у Києві було побудовано приблизно 50 культових споруд. У майбутньому планується побудувати або відновити ще 252 культових об’єкти, включаючи й малі архітектурні форми (каплиці). Проект схеми розміщення культових споруд у столиці щойно схвалила містобудівна рада Києва.

Майже 80 пасажироперевізників

використовують технічно несправні транспортні засоби. Такі вражаючі дані було зібрано в результаті комплексної перевірки пасажирського транспорту в Запорізькій області. За повідомленням Запорізької ОДА, з 2044 перевірених автобусів технічно несправними визнані 525, тобто кожен третій–четвертий.

Понад 70 відсотків

українців вважають, що українське суспільство не розвивається або зупинилося у своєму розвитку. Про це свідчать дані всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного інститутом Горшеніна. Лише 18,9% опитаних висловили думку, що суспільство розвивається. Серед життєвих цінностей найважливішими респонденти назвали здоров’я (75%) та матеріальну забезпеченість (68%).

15 суден

постраждали під час шторму в акваторії Чорного моря, повідомляє Державна прикордонна служба України. За її даними, 5 із них (сухогруз «Волгонєфть–139», танкер «Вольногорск», сухогруз «Хач–Ізмаїл», сухогруз «Нахічевань», «сухогруз «Ковель») затонули, решта (судно «Віра Волошина» та 9 барж) сіли на мілину. Усього постраждали 85 осіб, з них вдалося врятувати 65, пошуки ще 19 (в районі мису Херсонес і в Керченській протоці) тривають.

На 12 відсотків

знизилися в Україні продажі мобільних телефонів. Імовірно, ці показники й надалі падатимуть, оскільки більшість українців уже має «мобільники». Загалом, за оцінкою компанії «Євромережа», усього за весь час існування стільникового зв’язку в Україні на кінець третього кварталу 2007 року було продано 38,68 мільйона стільникових телефонів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>