Ті самі, плюс Богатирьова й Огризко

08.10.2008

Як стало відомо «УМ» із поінформованих джерел, Віктор Ющенко, котрий уже не має сумнівів у доцільності призначення дострокових виборів до Верховної Ради, на цих самих виборах має намір очолити «іменний» блок — Блок Віктора Ющенка. Нагадаємо, що В.Ю. одного разу вже балотувався до ВР — у 2002 році, на чолі Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна». Тоді ця політична сила виграла вибори. Тепер, коли в Ющенка є потреба мобілізувати якомога більшу частину «помаранчевого» електорату, ухвалено рішення залучати виборців насамперед іменем самого Ющенка, будуючи кампанію на євроатлантичному виборі, протистоянні з Тимошенко, Кремлем тощо.

Отже, саме Віктор Ющенко стане першим номером списку. Крім нього, кандидатську чолівку складатимуть Голова ВР Арсеній Яценюк, голова партії «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко, учасниця його фракції Ксенія Ляпіна, екс–«регіоналка» Раїса Богатирьова. Також очікується віце–прем’єр Іван Васюник, незмінний «ющенківець» Юрій Єхануров, нинішній міністр оборони, та непохитний євроатлантист, глава МЗС Володимир Огризко, котрий досі жодного разу не був народним депутатом.

До речі, є дані, що на Банковій точиться дискусія щодо призначення дати виборів, і не в останню чергу пропонується 7 грудня — аби було менше звинувачень у маніпуляціях із підрахунками «новорічного» волевиявлення.