У Юлі немає «жареного»

30.12.2009

Декларація про доходи Юлії Тимошенко фігурувала вже в десятках анекдотів, однак глава уряду знаходить усе нові способи пояснити, як їй вдається за 386 тис. грн. (офіційний прибуток 2008 року) мешкати в розкішному маєтку в Кончі–Заспі, щодня міняти сукні, не рахуючи інших повсякденних витрат. На вчорашній прес–конференції, підсумковій у 2009 році, Юлія Володимирівна таки почула очікуване пряме запитання: чому в її декларації у графі «виплата за договорами найму» стоять прочерки, хоча Тимошенко орендує величезний будинок у найдорожчому передмісті столиці. Пані Прем’єр ухилилася від відповіді й запропонувала журналістам шукати відповідь на це запитання у... суді.

«Сьогодні можна спокійно кожному кандидату в президенти, якщо щось в декларації не так, звернутися до суду і отримати судове рішення. Я за свою декларацію, яку я подала в ЦВК, за кожну цифру буду відповідати. Якщо є сумніви — [є] суд, прокуратура, і ми звітуємо», — наводить пояснення Тимошенко «Українська правда».

«Якщо там стоять прочерки — там стоять прочерки. Якщо стоять цифри — значить, цифри», — потішила ЮВТ «змістовною» відповіддю. При цьому глава уряду знову відмовилася відповідати, кому і скільки вона сплачує за оренду маєтку. «Я пропоную вам просто читати декларацію і дивитися на ці цифри. До цієї декларації мені немає чого додавати. Нічого «жареного» — Межигір’я, Безрадичів — ви в моїй декларації не знайдете. Не тому, що я їх туди не вписала, а тому що у мене їх немає», — наголосила кандидатка. «Жарене» може виникнути хіба що після «додаткового журналістського розслідування» — для такого Юлія Володимирівна, за її словами, відкрита.

 

ДО РЕЧІ

У випадку перемоги Юлії Тимошенко на президентських виборах у країні буде повноцінний Прем’єр–міністр. Про це вона заявила в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи прогноз глави МВС Юрія Луценка про те, що у Президента Тимошенко не буде Прем’єр–міністра.

«У Тимошенко буде виконуючий обов’язки Прем’єр–міністра, її нинішній перший заступник Турчинов Олександр Валентинович», — сказав соратник ЮВТ Луценко напередодні, виступаючи на прес–конференції в Івано–Франківську в неділю.