КМДА з молотка

КМДА з молотка

Учора зранку в приміщення столичної книгарні «Сяйво», що на вулиці Великій Васильківській, 9, годі було втиснутися. Люди з камерами, диктофонами, літератори і просто співчуваючі прийшли на аукціон із продажу будівлі Київської міської адміністрації, організований колективом книгарні. Хто слідкує за перипетіями навколо «Сяйва», той знає, що наприкінці 2009 року книгарня отримала повідомлення, що орендоване нею приміщення було продане на аукціоні ще влітку і що з початку 2010 року треба його звільнити.

«Нафтогаз–67»: керманичі сядуть?

«Нафтогаз–67»: керманичі сядуть?

Окружний суд Спеціального адміністративного району Китаю Сянґан (Гонконг) визначився з винними у трагедії, яка сталася 22 березня 2008 року, коли біля гонконзького узбережжя китайське вантажне судно «Яохай», не зорієнтувавшись у тумані, практично «переїхало» український буксир «Нафтогаз–67», який одразу затонув, внаслідок чого загинули 18 наших моряків. З українського судна врятувалися тоді лише шестеро українців, у тому числі капітан, Юрій Кулемесін, який постав перед місцевим судом. Суд і визнав винними в тому, що сталося, капітана «Нафтогазу–67» Юрія Кулемесіна, капітана «Яохай» Лю Бо та двох лоцманів китайського судна.

Армійський суїцид

Армійський суїцид

У Новомосковську Дніпропетровської області — неабиякий переполох. Не відомий для місцевих мешканців молодий чоловік у солдатській формі зістрибнув з даху однієї з тамтешніх багатоповерхівок. Згодом з’ясувалося, що таким чином вирішив піти з життя уродженець Харкова Євген Праведніков.

Чекайте, малюємо гроші!

Чекайте, малюємо гроші!

Українські пенсіонери, які вже звикли до чіткого графіка виплати пенсій, починають панікувати: січневі гроші затримують! Зокрема, як писала «УМ», на Вінниччині досі не отримали пенсії військовослужбовці, поскаржилися у редакцію «України молодої» на затримку і мешканці села Бобрик Броварського району, що на Київщині. Атакують поштові відділення навіть столичні пенсіонери. Тим часом урядовці запевняють: січневі виплати профінансовані повністю — мовляв, чекайте.

Від офшорів до провокацій

Від офшорів до провокацій

Два тижні тому Президент Віктор Ющенко під час зустрічі із жителями Моршина, що на Львівщині, сказав, що Прем’єр Юлія Тимошенко «володіє найбільшою офшорною компанією на Кіпрі, але не має навіть «Запорожця» в декларації про доходи». Це украй не сподобалося представникам БЮТ. Утім, як повідомляла «УМ», позов кандидата на пост Президента Тимошенко до глави держави, який супроводжував БЮТівець Андрій Портнов, так і не був задоволений Вищим адміністративним судом. Феміда не вважає за потрібне спростовувати слова про Юлин офшор на Кіпрі. Бо як можна спростовувати те, про що кандидатка, вочевидь, забула.

Затемнення для очищення

Затемнення для очищення

Сонце стане схожим на кільце, що світиться. Такий природний феномен спостерігатимуть під час повного кільцеподібного сонячного затемнення в Африці, Індії, Китаї та М’янмі. Часткове ж затемнення буде видно в багатьох країнах, у тому числі в Росії та Україні. Як розповіли «УМ» у Головній астрономічній обсерваторії НАН України, українці зможуть спостерігати часткове кільцеподібне сонячне затемнення сьогодні з 6 ранку до 12:00. Найбільша фаза триватиме упродовж дев’ятої години. «У столиці максимальне часткове кільцеподібне затемнення буде видно рівно о 8:32», — розповіли в обсерваторії.

Алкоголик проти Тайсона

<a href="http://www.dlya-mam.com/zdorovje/alkogolik/"><font color="#000000">Алкоголик</font></a> проти Тайсона

Чоловіка взяли під варту безпосередньо у залі суду. «Коли ця справа потрапила до мене, був вражений жорстокістю. І хоча досі наша країна фактично не знала таких прецедентів, зорієнтував колег, що покарання за таке поводження з собакою має бути не умовним», — розповів «УМ» прокурор Краснопільського району Дмитро Єфименко.

Цнотливий закон

Цнотливий закон

У дивну, як на наш непуританський час, ситуацію потрапив днями 28–річний харків’янин. Придбавши у ринкового торговця «дівідішний» диск із фільмом порнографічного характеру, чоловік несподівано був затриманий пильними оперативниками. Більше того, правоохоронці вже порушили проти нього карну справу за статтею, яку інкримінують виробникам та розповсюджувачам порно. Тобто, вважай, оперативно відреагували на закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України», яким встановлюється кримінальна відповідальність за зберігання порнографії.

Всі статті рубрики