Гаїті: доба руїни

Гаїті: доба руїни

Гаїті потроху оговтується після найбільш руйнівного у своїй історії землетрусу, який 12 січня перетворив цю бідну, але мальовничу країну в Карибському морі на руїни. В епіцентрі поштовхів, найсильніші з яких перевищували потужністю 7 балів за шкалою Ріхтера, опинилося понад три мільйони — третина населення Республіки Гаїті. З них два мільйони — мешканці столиці Порт–о–Пренса. Як пояснюють геологи, землетрус стався на досить невеликій глибині, що вкупі з нехтуванням правил сейсмологічної безпеки при зведенні будинків і призвело до таких сильних руйнувань.

Біженець чи злочинець?

Біженець чи злочинець?

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розкритикував нещодавнє затримання на Закарпатті чеченського біженця Ахмеда Чатаєва і його можливу екстрадицію до Росії. Нагадаємо, Чатаєв є інвалідом без руки.

Обірване «павутиння»

Обірване «павутиння»

У сучасному світі, де навіть демократичні країни дедалі частіше обмежують громадянські права і свободи, повністю вільною зоною залишається хіба що інтернет. Тож для багатьох режимів, які складно назвати демократичними, всесвітня мережа — мов кістка в горлі. У таких країнах, як Куба, Саудівська Аравія, Іран тощо влада обмежує, а інколи може й узагалі заборонити доступ до інтернету. Особливої витонченості в цій справі досягли китайські спецслужби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики