Виборці недолюбили — фаворити обцілують

20.01.2010

Команда Юлії Тимошенко запропонувала Сергієві Тігіпку й Арсенію Яценюку переговори щодо підтримки у другому турі виборів. «У неділю була домовленість про першу зустріч безпосередньо між нашим штабом і штабом Тігіпка, що підтвердили обидві сторони», — заявив БЮТівець Сергій Соболєв у ефірі «5–го каналу».

Газета «Дєло» повідомляє, ніби в команді Тимошенко готові запропонувати Сергію Тігіпку навіть посаду Прем’єра, а на доважок — половину міністерських посад. Натомість «сильний кандидат» мав би закликати голосувати за свою землячку з Дніпропетровська. «На менше він не погодиться», — нібито радив Тимошенко її найближчий соратник Олександр Турчинов.

Натомість пан Соболєв заявив, що про портфелі зараз не йдеться. «В умовах кризи всі тікають від посад», — переконує БЮТівець. За його словами, «набагато важливіше, щоб команда тих людей, які зайняли третє, четверте або п’яте місце, розуміла, що ключові тези, які були ними проголошені, втіляться в життя».

У штабі Віктора Януковича теж не спочивають на лаврах. Зокрема, Нестор Шуфрич заявив в ефірі «Шустер live», що Партія регіонів сподівається на підтримку Володимира Литвина. «Литвин у нас такий блукаючий гравець у політиці. Ми розраховуємо на його підтримку, щоб після перемоги Януковича ми уникли дострокових парламентських виборів», — відзначив Шуфрич.

Сам Віктор Янукович каже, що в обмін на підтримку при повторному голосуванні готовий врахувати деякі положення програм інших кандидатів у своїй програмі.

До речі, вчора Партія регіонів не проводила мітинг під ЦВК, а сцену демонтувала ще напередодні.

 

РАХІВНИЦЯ

Усі дільничні виборчі комісії позавчора до вечора завершили підрахунок голосів виборців на виборах Президента. У понеділок до ЦВК надійшли протоколи про підсумки голосування з перших п’яти окружних виборчих комісій: №24 (Дніпропетровська область), №148 (Полтавська обл.) та №214, 219 та 220 (м. Київ).

«Триває процес введення інформації, — каже член Центрвиборчкому Михайло Охендовський. — ЦВК не бачить підстав для того, аби говорити про затримку з надходженням інформації».

Станом на 16.00 вчорашнього дня сайт Центральної виборчої комісії подавав результат виборів після врахування даних 99,97% бюлетенів.

Показники лідерів по Україні: Віктор Янукович — 35,33%, Юлія Тимошенко — 25,05%, Сергій Тігіпко — 13,05%, Арсеній Яценюк — 6,96%, Віктор Ющенко — 5,45%, Петро Симоненко — 3,55%, Володимир Литвин — 2,35%. Не підтримали жодного кандидата — 2,2%. Явка — 66,76%.

У Києві Тимошенко отримала 35,74%, Тігіпко — 18,95%, Янукович — 15,91%, Яценюк — 8,71%, Ющенко — 3,78%.

У закордонному окрузі в Януковича — 29,82%, в Тимошенко — 23,15%, в Ющенка — 16,04%.