Ціна кредиту

Ціна кредиту

Служба безпеки розслідує кримінальну справу за фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах на ДП «Харківський завод імені Малишева». І хоча подробиці слідчі не розголошують, попередні коментарі фахівців, які давно відстежують ситуацію, дозволяють переконатися в її абсурдності. Історія ця розпочалася в 2006 році, коли Кабмін дозволив танкобудівному гіганту відкрити кредитну лінію в «Укрсоцбанку» на суму 6,62 мільйона гривень. Майновою заставою в кредитному договорі виступила центральна лабораторія підприємства, що є важливою ланкою у заводському виробничому процесі.

Нема грошей — ідіть на дно

Нема грошей — ідіть на дно

Працівники єнакіїв­ської шахти «Червоний жовтень» державного під­приємства «Укршахтгідрозахист» та «Новогродівська №2», що входить до «Донецької дирекції з ліквідації шахт», готові зупинити роботу водовідводів. Як повідомили в прес–службі центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості України, востаннє працівників водовідвідного комплексу (ВВК) шахти «Червоний Жовтень» ощасливили в квітні цього року. Тоді 156 гірникам видали зарплату за березень місяць.

Закупівлі в особливо великих розмірах

Закупівлі в особливо великих розмірах

Після тривалої перерви, пов’язаної з фінансовою кризою, чиновники знову взялися «освоювати» державні кошти, скуповуючи дорогі марки автомобілів, пише «Діло». Своєрідний рекорд встановили у структурному підрозділі «Укрзалізниці» на Донеччині. В 2010 році «Донецька залізниця» закупила найдорожче авто за весь період від початку кризи — залізничники придбали розкішний позашляховик «Лексус» (RX 350 Luxury) за ціною 652 тисячі гривень. У тендерному комітеті «Донецької залізниці» відмовляються пояснювати своє рішення, відомо лише, що «Лексус» придбали після призначення новим керівником філії Миколи Рогова.

У море!

У море!

П’ятнадцять кораблів та катерів, серед яких сім кораблів та один катер Військово–Морських сил України, три — української Держприкордонслужби, один корабель ВМС США й один корабель та два катери ВМС Туреччини, вийшли з одеського порту в акваторію Чорного моря для активної фази навчань «Сі бриз — 2010». Кораблі та катери працюють у морі в «тактичних групах», кожна у своєму районі.

Масова яєшня

Масова яєшня

Упродовж минулих вихідних з оздоровчого комплексу «Ювілейний», розташованого поряд із селом Молодіжне Овідіопольського району Одеської області, госпіталізували з гострою кишковою інфекцією 35 дітей 10—15–річного віку і троє вихователів. Як уточнила в понеділок на нараді в облдержадміністрації заступниця начальника облсанепідемстанції Ніна Вегержинська, «діти прибули в оздоровчий комплекс для участі у футбольному матчі, однак під час обіду зазнали харчових отруєнь від недосмаженої яєчні, поданої з кухні бази відпочинку».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зустріч «із вогником»

Зустріч «із вогником»

«Це свято для всіх віруючих!» — так напередодні переконував пресу предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир (Сабодан). Мовляв, минулорічний візит Кирила став «головною подією в релігійному житті країни». Київ, Дніпропетровськ, Одеса — що їх збирається відвідати духовний гість, — уже кілька тижнів пістрявіють біл–бордами з портретом Кирила та запевненням, що тут усі вітають «свого патріарха». Якось забулося, що ці велелюдні міста світської держави взагалі–то не належать жодному патріарху, муфтію, рабину чи ламі...

Удар сонця

Удар сонця

Розпечений асфальт, задуха, палюче сонце, безлюдні вулиці та натужне гудіння кондиціонерів — таку картину можна було спостерігати вчора у столиці. У Києві, як і по всій країні, температура просто зашкалювала. Утім уже з сьогоднішнього дня спека дещо «відступить» — до 31 градуса. А також повернуться дощі. «Сьогодні місцями дощитиме на заході та півдні країни, — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Людмила Савченко. — 21–го та 22 липня дощ пройде в Криму, на сході та північному сході».

Маленька жертва великої спеки

Маленька жертва великої спеки

Цьогорічна спекотна погода завдає великих клопотів і без того традиційно засушливій Донеччині. Від спеки рятуються хто як може. Останнім часом стали популярними купання в басейнах біля фонтанів, розташованих на площах міст.

Всі статті рубрики