НОВИНИ ПЛЮС

26.11.2010

Справа про весняні вибори

Окружний адмінсуд Києва відмовив депутатові Миколі Катеринчуку у відкритті провадження у справі про бездіяльність Центрвиборчкому («НУНСівець» просить покарати ЦВК, яка не призначає передбачені Конституцією вибори парламенту на березень 2011 року). Катеринчукові повернули позовну заяву, мотивуючи тим, що даний спір підсудний Київському апеляційному адмінсуду. Депутат вважаю відмову «політичною». Нагадаємо, до ОАС зі схожим позовом звернулася і фракція БЮТ.

Азаров у Сахарі

Україна зацікавлена проводити геологорозвідувальні роботи у Західній Сахарі з метою видобутку на цій території нафти. Про це заявив Прем’єр–міністр Микола Азаров у Каїрі на зустрічі з головою парламенту Єгипту Ахмедом Фатхі Суруром. Сторони обговорили питання отримання Україною дозволу на геологорозвідувальну розвідку на всій території єгипетських пустель, адже буріння на раніше виділених Україні ділянках виявилося успішним (пробурено 15 свердловин, добовий видобуток нафти становить 100 тис. барелів).

Відділ кадрів

Головним претендентом на посаду керівника Рахункової палати є екс–Генпрокурор Геннадій Васильєв, повідомляють джерела «Української правди». Наразі він займає посаду заступника голови адміністрації Президента і незаконно зберігає депутатський мандат від ПР. Термін повноважень голови Рахункової палати Валентина Симоненка добігає кінця 11 грудня.

* * *

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський пропонує звільнити Василя Волгу з посади голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг. У зверненні до Президента Януковича і Прем’єра Азарова Бродський стверджує: «Діяльність цієї людини на чолі Держ­фінпослуг зарегульовує український бізнес так, як у старі корупційні часи... Волга скеровує зусилля свого відомства на розробку нових бюрократичних бар’єрів і антиконкурентних процедур, що суттєво обмежує підприємницьку ініціативу».

Партактив

Левко Лук’яненко знову очолив Українську республіканську партію, замінивши на посаді Володимира Гуменюка. Відповідну позицію в реєстрі партій зафіксував Мін’юст.