Поступись водомету!

11.10.2011
Поступись водомету!

Минулої суботи на столичному бульварі Лесі Українки кияни могли побачити новеньку міліцейську спецтехніку — потужні вантажівки, обладнані водометами. Окремі свідки навіть сфотографували автомобілі та виклали фото з коментарями на власних сторінках у «Живому журналі» (http://v-n-zb.livejournal.com/3698439.html).

Спостережливі кияни пишуть, що важку техніку направляли до гаражів Верховної Ради, i припускають, що її застосовуватимуть для розгону демонстрацій під парламентом. Мовляв, огородили ж Раду великим парканом після заворушень за участі «афганців» та чорнобильців. Тож тепер перелякана влада, мабуть, застосовуватиме проти невдоволених водомети.

«Це смішно! Жодних планів застосовувати таку спецтехніку немає, — зазначив у коментарі «УМ» речник столичної міліції Володимир Поліщук. — Так, вантажівки, обладнані водометами, є у складі Внутрішніх військ МВС, і вони можуть пересуватися, але це не означає застосування. Така техніка є у правоохоронців будь–якої країни, у нас її використовують під час навчання «Хвиля», не більше. Звісно, у випадку масових безпорядків, подібних до тих, що були в Європі, можуть викликати й водомети. Але не дай Боже...»

На запитання «УМ», чи не буде водометів під Печерським судом, де сьогодні мають оголошувати вирок Юлії Тимошенко, пан Поліщук наголосив, що столична міліція не планує застосовувати техніку. «Біля суду буде сто правоохоронців, ще сотня — в резерві, а в самій будівлі суду порядок забезпечуватимуть 30 бійців «Грифона», — каже Володимир Поліщук. — Прихильники БЮТ та інші заявили до участі в пікеті 35 тисяч осіб, їхні опоненти з табору Калашнікова — двісті чоловік. Якщо ця кількість збільшиться, то оперативний штаб столичної міліції зможе збільшити й кількість правоохоронців».