Роздвоєння не на язику, а в головах

Роздвоєння не на язику, а в головах

Незважаючи на те, що навіть автор скандального «мовного» закону Вадим Колесніченко визнав — жоден орган місцевого самоврядування не має права ухвалювати рішення щодо надання тій чи іншій мові статусу регіональної, оскільки це виняткове право держави, «регіональний» парад російської в Україні триває. Учора рішення про надання мові сусідньої держави статусу регіональної на території всієї області ухвалила Харківська обл­рада. За словами її голови Сергія Чернова, додаткових фінансових витрат нововведення не потребує, адже ще з 2006 року (!) діловодство офіційних органів області велося і російською, й українською мовами.

Бронзовiй, Данилич!

Бронзовiй, Данилич!

У місті на Дніпрі починають приходити до тями після обнародуваної днями інформації про намір влади вже до 10 вересня помпезно відкрити площу на честь 80–річчя Дніпропетровської області. Особливо ж багатьох збентежив перелік знакових осіб, яких мають тут увічнити у бронзі. До них, зокрема, потрапили Іван Сірко, Дмитро Яворницький, Леонід Брежнєв, Леонід Кучма. Хоча здоровим глуздом не збагнути, який стосунок до цього 80–річчя може мати останній кошовий отаман Запорозької Січі, що, певна річ, про існування якоїсь Дніпропетровської області навіть не здогадувався. Але при цьому забули про першого керманича Дніпропетровщини Чернявського.

Політ за протест?

Політ за протест?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про загибель відомого у столиці організатора «масовок за гроші» Руслана Багмута повідомив у соціальній мережі його помічник Дмитро Шевченко. Заразом координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський додав, що Багмут загинув невипадково: «28 серпня 2012 року приблизно об 11.30 його викинули поки що невідомі злочинці зі східцевої клітки шістнадцятого поверху житлового будинку по вулиці Оноре де Бальзака, 81/1».

«Тихе» й убивче

«Тихе» й убивче

Цьогоріч випадки отруєння грибами поки що не мають масового характеру. Проте летальні випадки вже були, і серед жертв є діти. А з огляду на рясні «грибні» дощі, вже найближчим часом медики очікують притоку на лікарняні ліжка любителів «тихого» полювання, розповів учора на прес–конференції головний токсиколог Міністерства охорони здоров’я, завідувач Українським центром токсикології при лікарні «Охматдит» Борис Шейман.

«Реставрація» скальпелем

«Реставрація» скальпелем

За 15 років після відкриття цієї технології у світі провели лише близько тридцяти таких операцій, і не кожна з них завершилася успішно. Але 60–річній харків’янці Вірі Ананко пощастило: її хірурги повернули з того світу фактично до повноцінного життя, що без застосування нових медичних досягнень зробити було б практично неможливо.

Де могила князя?

Де могила князя?

Українським ученим попередньо дозволили провести розкопки на місці ймовірного місцезнаходження могили князя Данила Галицького у польському місті Хелм, де нині стоїть сучасний храм. Як сподіваються українські археологи, роботи почнуться вже невдовзі. За інформацією газети «Коммєрсант», Польща дала дозвіл в обмін на проведення розкопок польськими вченими у Львові. «Мінекономіки мало передати римо–католицькій церкві будівлю у Львові, де зараз розташована підвідомча йому філія Дер­жтехстандарту. Однак ми запропонували зачекати з передачею, запросивши натомість право на проведення наукових досліджень у Хелмі, де, за історичними даними, похований Данило Галицький», — цитує видання міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка.

Всі статті рубрики