Мілетій Бальчос: Регіонал-ліга має стати мостом

Мілетій Бальчос: Регіонал-ліга має стати мостом

Після того як «елітні» футбольні клуби України перейшли під юрисдикцію Прем’єр­ліги, авторитет Професіональної футбольної ліги суттєво знизився. Однак життя цієї організації, що об’єднує професійні команди першої й другої ліг, не зупинилося. Скажімо, окремі телетрансляції матчів першого дивізіону на каналі «Футбол» за рейтингом перевершили деякі єврокубкові баталії та поєдинки провідних європейських чемпіонатів. Принаймні про це розповів «УМ» президент ПФЛ Мілетій Бальчос.

За словами Мілетія Володимировича, є в його структури й серйозна проблема: нинішня друга ліга виглядає блідо та непрезентабельно, багато клубів ледве зводять кінці з кінцями, іноді знімаються по ходу турніру, а за ігровим принципом «вилетіти» нікуди не можуть. Тож пан Бальчос активно працює над якісним форматуванням другого дивізіону та створенням перехідної структури між аматорським і професіональним футболом — регіональної ліги. Це важливо, адже значною мірою саме з низових рівнів живляться клуби «еліти».

Прохід по краю прірви

Прохід по краю прірви

Після трирічної перерви Київ знову отримає шоу під назвою «груповий турнір Ліги чемпіонів». Але скількох же нервів коштувало це динамівським уболівальникам! Після переконливої перемоги в Менхенгладбаху віце–чемпіони України примудрилися розгубити перевагу в два м’ячі й ледь не осоромилися. І це при тому, що майже вщерть заповнений НСК «Олімпійський» підтримував команду на всю потужність. Зокрема, на початку гри трибуни стадіону забарвилися у білі та блакитні смуги з емблемою «Д» на всю висоту обох ярусів: кожен з уболівальників отримав чарунку відповідного кольору. На щастя, «Боруссія» не змогла скористатися розгубленістю суперників у другому таймі і відпустила їх із миром.

«Сольне» прощання

«Сольне» прощання

На відкритому чемпіонаті США єдиний з українців, хто залишився в одиночних змаганнях після першого раунду — Олександр Долгополов, сьогодні зіграє матч другого кола. Суперником киянина буде кіпріот Маркос Багдатіс. А вчора пізно ввечері Сашко стартував у парному розряді «Ю–Ес оупен» — їхньому дуету з чехом Лукашем Длугим протистояли аргентинці Карлос Берлок та Леонардо Майєр.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики