«Сольне» прощання

31.08.2012

На відкритому чемпіонаті США єдиний з українців, хто залишився в одиночних змаганнях після першого раунду — Олександр Долгополов, сьогодні зіграє матч другого кола. Суперником киянина буде кіпріот Маркос Багдатіс. А вчора пізно ввечері Сашко стартував у парному розряді «Ю–Ес оупен» — їхньому дуету з чехом Лукашем Длугим протистояли аргентинці Карлос Берлок та Леонардо Майєр.

Напередодні ж свої парні матчі провели інші українці, які вилетіли з «одиночки». Сергій Стаховський, узявши собі в компанію потужного серба Віктора Троїцьки, відсвяткував перемогу над німецьким тандемом Міхаель Кольман/БйорнФау — 6:3, 6:4.

Натомість і в цьому розряді вже на старті зачохлила ракетку Катерина Бондаренко. У парі з болгаркою Цветаною Піронковою вона поступилася хорватсько–угорському дуетові Дар’я Юрак/Каталін Мароші — 2:6, 6:3, 4:6. З огляду на невдалий виступ у Нью–Йорку з поверненням Каті до топ–100 світового рейтингу доведеться зачекати.

Останнім часом котилася по похилій і бельгійка Кім Клійстерс, колись найсильніша у світі, а тепер — 25–й номер рейтингу WTA. Заявивши, що проводить останній «одиночний» «гранд слем» у кар’єрі, Кім не змогла переможно піти «на пенсію». Триразова чемпіонка відкритої першості США, що нині отримала 23–й номер посіву, у другому колі програла скромній британці Лаурі Робсон — двічі на тай–брейках 6:7. «Я йду лише з одиночного розряду, але залишаюся в парі та міксті», — сказала бельгійка журналістам.

А от нинішня прима жіночого тенісу — білоруска Вікторія Азаренко, котра відзначилася перемогою на першому «гранд слемі» року в Австралії, не проти виграти й на кортах «Флешинг мідуоз». Наразі подруга Сергія Бубки–молодшого, легко пройшовши бельгійку Кірстен Фліпкенс — двічі по 6:2, готується до зустрічі в третьому раунді з 28–ю сіяною Джі Чен із Китаю. Якщо все йтиме за «графіком», то в півфіналі Азаренко має зустрітися з росіянкою Марією Шараповою (3), яка позавчора розчавила Лурдес Домінгес із Іспанії — 6:0, 6:1. Не мали особливих проблем із конкурентами й чешка Петра Квітова (5), австралійка Саманта Стосур (7), росіянка Надія Петрова.

Якщо частина жінок уже подолали друге коло, то дехто з чоловіків позавчора зіграв лише перші матчі на турнірі. Зокрема, виграли Енді Мюррей (3), Давід Ферер (4), Мартін дель Потро (7), Джон Існер (19).