Людо, пробач... і прощавай!

11.06.2013
Людо, пробач... і прощавай!

Приватне життя президента Росії Володимира Путіна досі залишалося для народу таємницею. Сам Володимир Володимирович — душа щира й відкрита: не соромиться показуватися всій країні з оголеним торсом і у смішному костюмі ватажка журавлиної зграї, запросто пірнає перед камерами на дно морське по старовинні амфори, нянчиться з лосенятами й цілує в животики чужих дітей. Але що відбувається в його сімейному гніздечку, хто там хазяйнує і скільки пташенят попискує, електорату залишалося тільки здогадуватися.

І фантазії, з легкої руки всезнаючих іноземних журналістів, народу не бракувало. З дружиною президент–прем’єр–президент на людях з’являвся раз на чотири роки під час виборів (винятком став хіба що Всеросійський перепис населення, коли Путіни в сірих домашніх костюмах у тон сірій і вочевидь незаселеній квартирі розігрували перед камерами любляче подружжя). І щоразу Людмила Олександрівна виглядала якоюсь переляканою і невпевненою. Народний поговір негайно «заслав» її в монастир. А Володимирові Володимировичу знайшов нову дружину — спортсменку, депутатку Держдуми від «Єдиної Росії» і просто красуню Аліну Кабаєву. Той факт, що газета «Московський кореспондент», яка у квітні 2008 року першою написала про цей несподіваний мезальянс і приготування до весілля, негайно закрилася нібито з ініціативи редактора, лише підкинув хмизу в багаття.

За даними з обізнаних джерел, 60–річний президент Росії не лише закоханий у рівно вдвічі молодшу за себе красуню «кров з молоком», а й має від Кабаєвої вже чи то одного, чи навіть двох дітей. І хтозна, випадково чи ні, але щоразу, коли в іноземній пресі з’являлися статті про те, що пара чекає поповнення, Аліна Маратівна загадково зникала з публічного життя (зокрема й Держдуми) на кілька місяців.

Коли 6 червня в ефірі телеканалу «Россія—24» з’явився загадковий сюжет про похід першої пари країни (йдеться про президента з офіційною дружиною) на балет «Есмеральда», глядачі спершу вирішили, що мета цієї бліц–новини — показати главу держави добрим сім’янином, який за державними клопотами не забуває зводити благовірну в театр. І першу леді, яка зовсім не в монастирі.

Проте півторахвилинний сюжет виявився «бомбою» значно більшого масштабу. Насолодившись балетом, Путіни вирішили зізнатися невідомому кореспонденту в тому, що їхній шлюб, якому 28 липня мало виповнитися 30 років, розпався.

Причина банальна — Володимир Володимирович віддає всього себе роботі, з дружиною майже не бачиться, а Людмила Олександрівна — особа вкрай непублічна і «всієї цієї суєти» не любить. Мовляв, «діти виросли, у них уже свої сім’ї», тож разом подружжя вже ніщо не тримає. Принагідно Путін зазначив, що його дочки навчалися в Росії, хоча досі про своїх дітей узагалі волів не говорити. І навіть у відповідь на пряме запитання про те, чи є в нього онуки, натякав на те, що навряд чи країні потрібно це знати.

Тепер країна знає принаймні щось. І поки міжнародні оглядачі ламають голови над тим, що спонукало президента РФ оголосити про завершення свого шлюбу саме зараз (ну хто ж повірить, ніби Путін може зробити щось «випадково» й без ретельно продуманого «плану спецоперації»), народ сміється. Уже на ранок після історичного походу першої пари на балет про красуню Есмеральду, яка погодилася вийти заміж за приреченого на смерть поета і врятувати його від смерті, «фотожаби» й анекдоти на тему розлучення ВВП з інтернету аж фонтанували.

А прес–секретар президента Дмитро Пєсков сумлінно заявив, що ні про яку іншу жінку в житті Володимира Володимировича не чув. І взагалі, глава держави дуже самотній, оскільки всього себе віддає служінню єдиній справжній коханій — Росії.

 

АНЕКДОТИ З ПРИВОДУ

Уявляєте, як тепер здригатимуться всі російські дружини, коли чоловік запропонує: «Кохана, а чи не сходити нам на балет?»

* * *

Після розлучення Людмила Путіна відсудила в колишнього чоловіка половину Росії.

* * *

У результаті шлюборозривного процесу подружжя Путіних розділило спільно нажите майно по Уралу.

* * *

Путін навіть дружині набрид...

* * *

Людмилу Путіну призначено тимчасово в.о. Дружини Володимира Путіна до виборів дружини Володимира Путіна, що відбудуться 8 вересня в єдиний день голосування.

* * *

— Володимире Володимировичу, біда! Долар росте, рубль падає, економіка в занепаді... Треба терміново відволікти увагу народу на щось інше!

— Гм... На винищувачі літав, iз журавлями літав, у море по амфори пірнав... О, придумав!

Алло, Люд? А давай на балет сходимо?

* * *

Сидять двоє в лазні, паряться.

— Вован, а споримо, тобі слабо з жінкою розлучитися?

— На що споримо, Дімон?

— На щигля!

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>