Дорога Маша

08.08.2013
Дорога Маша

Попри те що Марії Шараповій не вдалося повернути собі титул першої ракетки світу, цей рік для неї видався вельми успішним. За минулі 12 місяців 26–річна росіянка, яка днями скотилася на третє місце в рейтингу найкращих тенісисток світу, заробила 29 мільйонів доларів. І вже вдев’яте у своїй кар’єрі очолила список найдорожчих спортсменок світу за версією впливового журналу «Форбс».

Слід зазначити, що недавно Маша посіла перше місце ще й у рейтингу найвідоміших за кордоном російських знаменитостей, а також увійшла (теж уже вкотре) в список найсексуальніших зірок спорту.

Головна суперниця росіянки по корту Серена Уїльямс, яка на даний момент є першою ракеткою світу, цього разу поступилася Шараповій і посіла друге місце з 20,5 мільйона доларів річного доходу. А на третій сходинці дещо несподівано опинилася китайська тенісистка Лі На, яка за рік поповнила свій банківський рахунок на 18,2 мільйона.

Теніс, судячи з усього, взагалі найприбутковіший із жіночих видів спорту. Адже й четверте місце в рейтингу дісталося тенісистці — 24–річній білорусці Вікторії Азаренко з 15,7 мільйона доходу. Окрім того, до десятки найбільш високооплачуваних спортсменок увійшли учасниця гонок NASCAR Даніка Патрік (15 млн.), корейська фігуристка Кім Юна (14 млн.), тенісистка з Данії Кароліна Возняцьки (13,6 млн.), її колеги з Польщі Агешка Радванська (7,4 млн.) та з Сербії — Ана Іванович (7 млн.), а також гольфістка Пола Кремер (5,5 млн.).