Кілок від Яцуби

Кілок від Яцуби

Ветерани ВМС України обурені кадровим призначенням у Севастопольській міськ­держадміністрації. Суб’єкт їхньої цілком слушної реакції — відомий депутат міської ради від партії «Рускій блок» Дмитро Бєлік, яким глава СМДА Володимир Яцуба заповнив вакансію свого заступника з соціальних питань. Із цього приводу рада громадської організації «Ветерани Військово–Морських сил України» на чолі з контр–адміралом у відставці Віктором Носенком звернулася з офіційним листом до прокурора Севастополя Ігоря Пілата, аби той перевірив законність цього призначення та вніс відповідний протест. А ще «Ветерани ВМСУ», як повідомив «УМ» член їхньої ради, капітан першого рангу запасу Мирослав Мамчак, мають намір звернутися до Президента України.

«Оздоровчі» від нардепа

«Оздоровчі» від нардепа

В очах пересічного українця «благодійність» українських депутатів виглядає здебільшого як політтехнологія: продовольчі пайки раз на п’ять років, агітаційні концерти, відремонтовані за бюджетний кошт дитячі майданчики — і майже все це — лише під час передвиборчої лихоманки. Гучні наміри відмовитися від депутатських пільг також залишаються лише словами. Насправді ж витрати на життєзабезпечення народних обранців лише зростають — безплатні літаки й поїзди, автопарк ВР, VIP–зали аеропортів, спецсанаторії, командировочні та оздоровчі кошти, матеріальна допомога як доважок до постійної зарплатні. Усе це — для й так зовсім не бідних «слуг народу».

Але, як виявилося, не всі з них «стоїчно» приймають до своїх гаманців номенклатурні бонуси. Наприкінці другої сесії депутати цілої фракції заявили про відмову від «оздоровчих» грошей, які, за Законом «Про статус народного депутата України», надають парламентаріям у вигляді двох місячних окладів. На такий крок пішли представники «УДАРу Віталія Кличка». А що інші?

Всі статті рубрики