Володарка кадра

25.09.2013
Володарка кадра

Кейт Бланшетт.

Австралійській «оскароносиці» Кейт Бланшетт вдається поєднувати, здавалося б, неможливе — щире захоплення глядачів, критиків і навіть колег по акторському цеху. І цікавих ролей їй не бракує, причому в дуже різнопланових за жанрами фільмах. Словом, в акторській професії 44–річна зірка «Вавилона» і «Володаря перснів» досягла всього, чого тільки може бажати справді талановита й різнопланова актриса. Та, схоже, трохи знудилася. Тож тепер вирішила спробувати себе в новому амплуа — кінорежисера.

Як повідомляє сайт Ace Showbiz, дебютною роботою Бланшетт–режисерки стане психологічний трилер «Вечеря» за однойменним бестселером голландського письменника Германа Коха, що вийшов 2009 року. Головні герої — два брати: колишній учитель і політик, який балотується на посаду прем’єр–міністра. Разом із дружинами вони збираються на вечері у фешенебельному ресторані, де під час застільної розмови відкривається все більше моторошних сімейних таємниць. І тепер братам належить ухвалити непросте рішення щодо своїх синів–підлітків, які скоїли страшний злочин.

Попри те, що для Кейт Бланшетт це перший проект у ролі кінорежисера, режисура як така їй знайома. Свого часу вона допомагала чоловікові, художньому керівникові Сіднейської театральної компанії Ендрю Аптону, і поставила кілька спектаклів.

Шанувальники акторського таланту Кейт також можуть не засмучуватися — новий проект не стане на заваді її основній професії. Ще до кінця цього року її можна буде побачити в драмі Вуді Аллена «Жасмін», за роль у якій актрисі вже зараз пророкують номінацію на «Оскар», у другій частині «Хобіта» та «Мисливцях за скарбами» Джорджа Клуні.