НОВИНИ ПЛЮС

25.09.2013

Співає і показує «Червона рута»

26—29 вересня в Києві відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Червона рута–2013». Легендарний фест утринадцяте відкриватиме нові таланти, також у його рамках відбуватимуться концерти зірок, майстер–класи з ремесел, народні ігри, дитячі забави, кобзарювання, виставка українських традиційних народних інструментів.

Як повідомляє i–pro.kiev.ua, у фестивалі візьме участь рекордна кількість фіналістів — понад 900 молодих виконавців з усієї України , всі вони переможці відбіркових конкурсів на місцях, що відбулися протягом 2012 року.

Конкурсанти змагатимуться в шести найпопулярніших музичних жанрах: поп–, сучасна танцювальна, акустична, рок–, інша музика, український автентичний фольклор (у цій номінації — найбільша кількість учасників, понад 650).

Уперше за історію фестивалю на «Червоній руті–2013» нагороджуватимуть не лише за майстерне виконання, а й за звукові експерименти. Ініціатором виступив «Український музичний ярмарок». Визначати «кращий звук» візьметься Спілка звукорежисерів України.

Бабуся–переможиця

Проект Олени Дем’яненко «Моя бабуся Фані Каплан» отримав співпремію фестивалю «Кіношок». Як повідомляє «Телекритика», кінопроекти «Моя бабуся Фані Каплан» режисера Олени Дем’яненко (ко–продукція України, Франції, Росії; продюсери Дмитро Томашпольський та Ольга Осика) і «Прояв» (Росія—Грузія—Україна, режисер Ганна Саруханова, продюсер Юлія Мишкинене) розділили Третю премію (по 25, 18 тис. грн.) конкурсу на кращий спільний повнометражний кінопроект країн–учасниць СНД.

«Моя бабуся Фані Каплан» — переможець відкритих пітчингів четвертого конкурсного відбору для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013—2014 роки. В основі фільму — журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. В паризькому передмісті Сен–Женев’єв Де Буа, в Руському домі  доживає останні дні старий, який володіє щоденником своєї бабці — Фані Каплан. Із цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію «сліпого» кохання Фані Каплан до чоловіка на ім’я Віктор Гарський.