Дискусійний кабінет

Дискусійний кабінет

Новий коаліційний уряд на чолі з прем’єр–міністром Богуславом Соботкою, сформований соціал–демократами, рухом АНО та християнськими демократами, позавчора ввечері отримав вотум довіри нижньої палати парламенту Чеської Республіки. Як повідомляє сайт Чеського радіо, голосуванню передував виступ президента Мілоша Земана, а також дискусія депутатів iз приводу програмної декларації уряду, яка тривала 12 годин поспіль.

Хемінгуей єднає ворогів

Хемінгуей єднає ворогів

Влада Куби передала університетам США приблизно дві тисячі документів, які стосуються перебування на Острові Свободи видатного американського письменника Ернеста Хемінгуея. Досі ці папери зберігалися в музеї «Фінка Віхія», колишній резиденції письменника в Гавані. Тепер більшість із них буде представлено в бібліотеці та музеї ім. президента Джона Фітцджеральда Кеннеді у США. Фахівці музею відреставрують отримані документи та переведуть їх у цифровий формат, щоб вони стали доступними через інтернет шанувальникам Хемінгуея у всьо­му світі.

«Задоволений лише Путін»

«Задоволений лише Путін»

Після періоду затишшя й перемир’я, під час якого про «українське питання» світові ЗМІ майже забули, події у нашій державі знову вийшли на перші шпальти провідних видань. На жаль, як і раніше, вистачає неточних, а то й зумисне викривлених даних — не лише зі злого умислу, а й заради створення «картинки», яка вже напевне зацікавить далекого від української ситуації й байдужого до життя за межами свого затишного обійстя європейського чи американського читача.

Всі статті рубрики