Тату для АТО

18.09.2014

Чого тільки не вигадаєш, аби допомогти тим, хто цього потребує. Фотохудожниця Марія Маслій, щоб допомогти хворим дітям, зняла серію оригінальних фотографій, у яких за допомогою фотошопу втілила нездійснені мрії зірок українського шоу-бізу, побачити, як би вони виглядали з татуюванням. «Бажання зробити собі татуювання виникало, мабуть, у кожної людини. Але залишити на тілі бажану картинку наважувався не кожен. Моя ідея — показати, якою людина може бути з тату», — розповіла Марія.

Приміряли нову шкіру Фагот, Жанна Бадоєва, сестри Завальські, Ігор Посипайко, Анатолій Анатоліч, Даша Малахова, Надія Мейхер та інші. Всього 26 ведучих і співаків. Виявилося, що вітчизняні зірки мріють, щоб їхнi тіла прикрашали змії, дракони, квіти, черепи та кораблі, а також патріотичні тризубці. Дехто з них, зокрема ведучий Ігор Посипайко і співачка Наталія Гордієнко, згодом планують усе-таки «набити» вподобані віртуальні малюнки.

Два тижні одесити могли спостерiгати за перевтіленням кумирів. Вхідний квиток на виставку коштував 25 грн. Учора ж вiдвiдувачi змогли придбати вподобані роботи, адже всі вони стали лотами на благодійному аукціоні, який відбувся у музеї «Шустов».

Усі гроші від продажу робіт Марія Маслій передасть міжнародному благодійному фонду Tabletochki, який займається допомогою важкохворим дітям, а вiднедавна і бійцям АТО (саме цей фонд ініціював збір коштів через всеукраїнський флешмоб Ice bucket challenge). За словами художниці, ці гроші підуть на вирішення таких важливих проблем, як купівля ліків і медичної апаратури для діток, хворих на лейкемію, що лікуються в Київському дитячому центрі онкогематології НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Нещодавно виставка «Контур» пройшла і в Києві у форматі оупен-ейру. Там організатори змогли зібрати майже 11 тисяч гривень. Від Одеси очікують не меншої щедрості. До участі в аукціоні запрошують усіх бажаючих.

А ТИМ ЧАСОМ...

Благодійний аукціон робіт українських художників організувала в Музеї духовних скарбів і Благодійна арт-асоціація «Золота палітра». Серед картин, які взяли участь в акції, були роботи Івана Марчука, Ніни Божко, Владислава Метьолкіна та багатьох молодих художників. Свої роботи на добру справу віддав і голова правління «Золотої палітри» Олександр Краснопєвцов.

Учасники аукціону мали змогу зробити свої пожертви, а в дарунок отримували картину. «Це лише початок, — запевнила «УМ» одна з організаторів акції Світлана Колісник. — Ми вже заручилися підтримкою Фонду культури, який очолює Борис Олійник, і будемо продовжувати розпочате».

Усі зібрані кошти надійшли на рахунок «Волонтерської сотні», яка опікується пораненими бійцями АТО в Київському центральному госпіталі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>