Мокрий «серіал» українських тенісистів на Уїмблдоні

01.07.2016
Мокрий «серіал» українських тенісистів на Уїмблдоні

Дебют Катерини Козлової (на фото) в основному раунді Уїмблдону зіпсувала Агнешка Радванська. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Як би не хотілося організаторам Уїмблдону, але уникнути проблем, які постійно їм влаштовує британська погода, цього разу їм також не вдасться. Попри те, що в їхньому розпорядженні є крита арена, потужностей Центрального корту для безперебійної роботи турнірного конвеєра впродовж першого тижня змагань вочевидь замало. Власне через дощ, який з перших днів зарядив над Уїмблдоном, вже довелося змінити регламент змагань чоловічих пар, які в умовах часового цейтноту гратимуть тепер не п’яти-,  а трисетові поєдинки.
 
Свої корективи вніс дощ і у життя «одиночників», яким рідко вдається розв’язати питання матчу впродовж одного вечора. Так, приміром, на два дні розтягнувся поєдинок стартового раунду Лесі Цуренко проти росіянки Євгенії Родіної. За аналогічним сценарієм розгорталося й протистояння Олександра Долгополова, котрому в другому раунді опонував британець Даніель Еванс.
 
На жаль, в обох поєдинках перерва не пішла на користь нашим співвітчизникам. І якщо у Цуренко можливості змінити хід протистояння після вимушеної паузи практично не було, адже свій шанс залишитися на турнірі вона проґавила в першій частині «серіалу» (паузу в поєдинку, який завершився з результатом — 3:6, 5:7, було оголошено за рахунку 6:3, 4:3 на користь росіянки), то найкращий тенісист України, відпочивши, мав хорошу нагоду для виходу до третього кола.
 
Загалом його протистояння з Евансом поновилося, по суті, за рівних стартових умов — за рахунку 6:6 в першому сеті. Проте тай-брейк залишився за британцем.Так само, як і два наступні сети.
Незважаючи на те, що в рейтингу АТР українець знаходиться майже на 60 позицій вище за Еванса, в реальному житті все вийшло навпаки. Боротьба за місце у третьому колі змагань точила лише в першому сеті. Кожна ж наступна партія складалася для британця краще, ніж попередня. У підсумку — 7:6 (8:6), 6:4, 6:1. Як свідчить офіційний «Твіттер» Уїмблдону, це були «напевно, найкращі дві години кар’єри Еванса».
 
Власне через негоду «поза розкладом» відбувся й дебют в основній сітці уродженки Миколаєва Катерини Козлової, котрій випало грати з третьою ракеткою турніру — полячкою Агнешкою Радванською. Звісно, можна було сподіватися, що затримка в розкладі якось вплине на психологічний стан іменитої опонентки українки. Утім, з огляду на підсумок двобою, минулорічна півфіналістка Уїмблдону почувалася непогано, розбивши опонентку — 6:2, 6:1.