У Долині троянд — водограй

01.07.2016
У Долині троянд — водограй

Фонтан у Долині троянд у Черкасах (www.rada.cherkasy.ua)

Оригінальний пішохідний фонтан урочисто відкрили днями у Черкасах. Відтепер у Долині троянд, на березі Дніпра, що є улюбленим місцем відпочинку черкащан, цей водограй працює від самого ранку і до півночі.
 
Фонтан створили у вигляді кола діаметром 12 метрів, на якому розміщені стилізовані водопровідні люки, з яких, ніби з-під ніг, фонтанує вода. Але насправді вона подається з 20-метрової чаші, котра розміщена під пішохідною зоною водограю на рівні з землею.
 
Обійшовся такий водограй бюджету міста у 1,6 мільйона гривень. Черкащани та гості охоче прогулюються під крапельками води, рятуючись від спеки.
 
За словами директора КП «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка, лабораторія комунального підприємства триматиме якість води у новому фонтані на постійному контролі. І якщо знадобиться дезінфекція, проведе її. «Вода буде абсолютно безпечною для наших містян», — наголосив Сергій Володимирович.
 
У Черкасах це вже другий пішохідний водограй. Перший Черкаський водоканал відкрив на своїй території до 90-річчя підприємства. Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, найближчим часом також планується реконструювати фонтани у сквері «Юність» та в парку відпочинку «Сосновий бір».