Херсонщину атакують туристи

06.07.2016
Херсонщину атакують туристи

Чорноморське узбережжя Півдня України затребуване, як ніколи: більшість українців вважають за краще витрачати гроші у себе на Батьківщині

За прогнозами фахівців управління розвитку туризму та курортів Херсонської ОДА, у нинішньому літньому сезоні потік туристів збільшиться аж на третину! Чорноморські курорти готові прийняти у себе близько трьох з половиною мільйонів туристів. Найбільший ажіотаж у відпочиваючих викликають курорти на Арабатській Стрілці, у Генічеську, Коблево, на Кінбурнській косі та на остріві Джарилгач. А ось найдемократичнішими за ціновою політикою виявилися чорноморські курорти  Херсонщини. Так, відпочити в Залізному Порту або на дитячому курорті у Скадовську можна за ціною від 120 гривень з людини (місце в номері без харчування). А от за номер «з усіма зручностями» прийдеться виложити трохи дорожче: від 200 гривень. Ну, а за відпочинок з триразовим харчуванням ціни стартують від 350 гривень та вище. Така цінова політика в декілька разів нижча, аніж те, що пропонують підприємці в окупованому Росією Криму, не кажучи вже про закордон. За словами відпочиваючих, бюджетна десятиденна відпустка біля Чорного моря на Херсонщині обійдеться приблизно у чотири з половиною тисячі гривень.

-Ми протестували вже практично всі курорти у Херсонській області, та виявили, що всі вони безпечні для відпочивальників, - розповів начальник управління розвитку туризму та курортів Херсонської ОГА Юрій Стельмашенко. - Скрізь встановлені спостережні вежі, рятувальники вже приступили до своїх обов'язків, а всі елементи інфраструктури функціонують без будь-яких проблем. За санітарними нормами все також відповідає вимогам Закону. Встановлено додаткову кількість урн, а також проведено обстеження морського дна.

Ще нижчі ціни на відпочинок у Миколаївській області. На таких традиційних курортах, як Коблево, Рибаківкатаі Очаків, можна знайти житло і за 50-60 гривень на добу за спальне місце. За харчування та «зручності» в номері доведеться доплатити ще по 50 гривень з людини на добу. А ось на унікальному за популярністю курорті, розташованому на Кінбурнській косі, вартість двомісного номера зі всіма зручностями в міні-готелі стартує в цьому році від 200 гривень за одну добу.

 Найдорожчими традиційно залишаються курорти, розташовані на Одещині. Наприклад, відпочити у приватному секторі селища Кароліно-Бугаз (Овідіопольський район) або у Затоці обійдеться близько у 100-150 гривень на добу. А от ціни за проживання у комфортному номері зі зручностями, кондиціонером та харчуванням - стартують від 450 грн. Для любителів екзотики підійде придунайський місто Вилкове, яке ще називають "українською Венецією". Двомісний номер "стандарт" тут буде коштувати  від 250 до 600 гривень в залежності від умов проживання.

Вже зараз їхати без попереднього бронювання житла на Чорноморське узбережжя Херсонщини - безглуздо. Також необхідно подбати і про проїзні квитки до місця передбачуваного відпочинку, адже через величезний потік відпочиваючих складності з пересуванням відчувають, як власники «легковиків», так й ті, хто зважився на поїздку до місця відпочинку на автобусі або поїзді. До слова, тепер дістатися на Південь України з Києва стало набагато простіше: з п'ятого липня почав щодня курсуватиме новий швидкісний поїзд Київ-Миколаїв-Херсон. Цей поїзд дозволить скоротити час, проведений в дорозі рівно у два рази. За інформацією "Укрзалізниці",  подорож у вагоні другого класу обійдеться у 239 гривень.