Кремль везе на Донбас 400 тонн "гумконвою Путіна"

22.07.2016
У середу вдень та в ніч на четвер російські окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО, підрахували у штабі. 
 
«Найбільше, 33 обстріли, зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінськими угодами 122-мiлiметрової артилерії противник бив по Авдіївці, Семигір’ї, Кодемі та Кам’янці, а з 120- та 82-мiлiметрових  мінометів — по Дачі, Новгородському, Зайцевому та Авдіївці», — зазначив речник АТО Олег Сушинський. Обстрілювали також Майорськ, Троїцьке, Новгородське, Луганське та Зайцеве.
 
На Луганщині ворог бив iз гранатометів та стрілецької зброї у Ново­олександрівці та Станиці Луганській. Поблизу Маріуполя під вогонь потрапили наші опорні пункти у Водяному і Талаківці, Широкиному та Красногорівці, а біля Мар’їнки та Гнутового активізувалися ворожі снайпери. 
 
Від постійних обстрілів страждає мирне населення окупованих територій. Незаконні збройні формування ОРДО обстріляли південно-східні околиці Авдіївки. Через пошкодження лінії електропередач припинилося електропостачання міста. Таким чином населений пункт залишився без світла та води. «Цього дня не обійшлося без жертв. Так, місцевий мешканець 1997 року народження отримав несумісне із життям поранення голови», — повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Віталій Іванов.
 
За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, у зв’язку з активізацією сепаратистів РНБО може внести до порядку денного питання щодо введення воєнного стану: «У випадку продовження цих небезпечних тенденцій (систематичне порушення Мінських домовленостей. — Ред.) Україна буде вживати всі необхідні заходи для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання щодо введення воєнного стану», — зазначив він.
 
Тим часом більш як 50 автомобілів виїхало з Ростовської області РФ у бiк Донбасу. Як повідомляють «РИА Новости Украина», вони начебто везуть мешканцям Донеччини більше 400 тонн допомоги — в тому числі продукти харчування, медикаменти і навчальну літературу. З серпня 2014-го — це вже 54-та колона. Українська сторона не рада такій благодійності, адже наша розвідка не раз фіксувала, що білі вантажівки Путіна перевозять зброю і боєприпаси. Українські прикордонники не мають можливості оглянути вантаж, а російська сторона відмовляється надавати про нього будь-яку інформацію.