Ігор Кушнір із Кіровоградщини загинув на Донбасі

29.07.2016

У ніч з 27 на 28 липня в Донецькій області загинув військовослужбовець з смт Благовіщенське (Ульянівка) Кіровоградської області.Солдат Кушнір Ігор Леонідович, 1980 року народження призваний до лав Збройних Сил України в серпні 2015 року по мобілізації. Проходив службу у військовій частині NВ0927 53 механізованої бригади.

 

Загинув Ігор Кушнір під час несення військової служби в Донецькій області, від рук диверсійно-розвідувальної групи(ДРГ).

Чоловік не був одруженим. У нього залишилася мати, 1950 року народження.

На традиційному брифінгу в четвер речник адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив: за добу, що минула, у зоні проведення антитерористичної операції один військовий загинув і ще один зазнав поранень.
Російські окупаційні війська протягом середи та в ніч на четвер 44 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО, — повідомляють у штабі.
 
Бойовики майже вдвічі послабили тиск на Маріупольському напрямку, на якому зосереджувалися протягом останніх днів. Обстрілу з різного виду озброєння зазнали наші опорні пункти у Старогнатівці, Водяному, Мар’їнці та Широкиному.
 
На Луганщині після нетривалої тиші ворог, навпаки, активізувався: обстрілював українських армійців під Новозванівкою, Новоолександрівкою, Богуславським, Кримським та селищем Велика Кошарна, у Попасній та Лопаскиному.
 
На Донеччині знову найбільше постраждала Авдіївка. Тут застосували весь арсенал забороненої Мінськими угодами зброї. «Крім цього, вчора близько 11.30 у цьо­му населеному пункті наша розвідувальна група вступила у бiй із ворожими диверсантами. Бойове зіткнення тривало майже годину.
 
В результаті професійних дій українських бійців ДРГ відступила»,  —  зазначив речник АТО Олег Сушинський. За даними групи «Інформаційний спротив», окупанти активно обстрілювали прилеглі до Авдіївки райони: з боку північних околиць Спартака удари завдавали по шахті Бутівка.
 
Гаряче було поблизу Зайцевого та Новоселівки Другої, у Новогородському, Луганському.
 
При збереженні високої активності у вигляді обстрілів і зброй­них провокацій російсько-терористичні війська активізували процес бойової підготовки своїх формувань у тилу,  — підкреслюють в «ІС».
 
«При цьому на сьогодні місцеві терористи і російські найманці під керівництвом «інструкторів» iз ВС РФ створили цілісну систему професійної і бойової підготовки підрозділів «1-го» і «2-го» АК на низцi полігонів і навчальних центрів в окупованих районах. До курсу підготовки підрозділів входить також їх «обкатка» в бойових умовах на передньому краї на ротаційній основі», — передає Дмитро Тимчук. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Мінську 27 липня проходило  засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила речник представника України у контактній групі, екс-Президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у «Фейсбуцi». Обговорювали проблему встановлення Києвом контролю над українсько-російським кордоном, відновлення зруйнованої інфраструктури регіону. Втім конкретних рішень ухвалено не було. 
 
Окрім того, стало відомо, що в ході зустрічі представники окремих районів Донецької та Луганської областей намагалися уникнути питання звільнення заручників і не надали інформацію про місцезнаходження українських громадян. 
 
«Координатора від ОБСЄ у підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до тих, хто незаконно утримується в ОРДЛО. Водночас на території, підконтрольній Києву, експерти міжнародних організацій можуть відвідати будь-який СІЗО і поспілкуватися з тими, хто порушив українське законодавство. У ОРДЛО в’язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, «Лікарів без кордонів» та інших міжнародних організацій. Такий стан справ у гуманітарних питаннях не повинен залишатися без особливої уваги лідерів країн Нормандської четвірки», — зазначила Оліфер.