На Миколаївщині близько тисячі кілометрів доріг є потенційно небезпечними

29.07.2016
Тільки за одну добу на дорогах у Миколаївській області загинуло п’ятеро осіб. Троє автомобілістів розпрощалися з життям на миколаївському відрізку траси «Одеса — Київ». Масова ДТП, у якiй розбилося дев’ять машин, сталася з вини фермерів, які підпалили стерню на полі. Через сильне задимлення на трасі  водій бензовоза був змушений екстрено зупинитися, що й стало причиною трагедії. Водії «легковиків», які їхали за ним, не встигли зорієнтуватися та врізалися один в одного. 
 
У цей же день сталася ще одна кривава ДТП, в якiй загинуло двоє людей. Причина трагедії —великі ями на дорозі та зухвала необережність водія, який не впорався з керуванням і врізався в дерево.
 
Депутати Миколаївської облради на черговій сесії визнали ситуацію на п’яти дорогах у Південному регіоні надзвичайною ситуацією техногенного характеру. Це рішення стосується доріг державного значення: Н-11 «Дніпро — Миколаїв», Н-14 «Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв», М-13 «Кропивницький — Платонове», Р-55 «Вознесенськ — Новий Буг» і Р-75 КПП «Тишково» — Балта — Первомайськ — Доманівка – Олександрівка».  
 
У Миколаївській області понад 900 кілометрів доріг загального користування можуть бути потенційно небезпечними. За шість місяців поточного року на Миколаївщині сталося 89 ДТП, в яких постраждало 87 і загинуло 10 осіб.
 
«Фахівці Державної фінансової інспекції повинні перевірити, що за півроку зроблено на Миколаївщині та куди поділися ті 33 млн. гривень, які, за запевненням заступника начальника служби автомобільних доріг у Миколаївській області Геннадія Онищенка, були нібито витрачені на ремонт доріг, — заявила екс-глава облради Тетяна Демченко. — Схема крадіжки грошей iз бюджету, що виділяються на ремонт доріг, чиновниками була розроблена вже давно та повинна бути досить добре відомою нашим правоохоронцям».
 
Для того щоб хоча б частково вирішити проблему з дорогами в Миколаївській області, необхідно витратити з державного бюджету 250 млн. гривень. Однак постанова Кабміну України передбачає, що отримати ці гроші чиновники зможуть тільки в тому випадку, якщо з місцевого бюджету буде виділено 25 млн. гривень (тобто десять відсотків від суми державного субсидування).