У Красногорівці бойовики з мінометів обстріляли лікарню і житлові будинки

10.08.2016
Окупанти збираються «глушити» радіосигнали української армії. За даними української військової розвідки, учора з Донецька в напрямку лінії зіткнення перемі­стили російські комплекси радіоелектронної боротьби Р-330 «Житель» та «Леер-3» зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби.
 
Крім цього, на передових позиціях бойо­вики посилюють боєготовність військ: будують укріплення, ще більше мінують територію, завозять техніку та боєприпаси, звільняють місця в лікарнях для можливих поранених.
Паралельно ворог не припиняє обстріл позицій ЗСУ та житлових кварталів.
 
Так, у Красногорівці Донецької області після обстрілу з мінометів пошкоджено міську лікарню та шiсть житлових будинків. Обстріл Красногорівки окупанти вели впродовж двох днів. 
 
«Бойовики вели вогонь iз боку Старомихайлівки. Крім мінометів, вони використовували також ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», — повідомили у штабі АТО. 
Загалом позаминулої доби окупанти обстрілювали позиції ЗСУ близько 50 разів.
 
Загинув один захисник України, ще п’ятеро — поранено. Водночас, за даними штабу АТО, ворог теж зазнав втрат: поранено 9 бойовиків. А поблизу села Верхньоторецького українські вояки затримали трьох осіб, які входять у списки бойовиків і підозрюються у співпраці з ними. 

ДО РЕЧІ

Із 2014 року в результаті російської агресії в Донецькій і Луганській областях загинули 67 прикордонників, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.
 
Найбільше прикордонників і військовослужбовців ЗСУ постраждали під час організованого прориву з оточення в районі пункту пропуску «Довжанський» 7 серпня 2014 року. При виході колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу бойовиків. У тому бою 36 воїнів отримали поранення, 5 — зникли безвісти. Десять бійців загинули смертю хоробрих.
 
Також у Держприкордонслужбі нагадали, що два роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску на Донбасі щодня піддавалися обстрілам iз «градів» і атакам терористів. Переважну кількість обстрілів здійснювали з території Росії.