Дім для Джамали

26.08.2016
Дім для Джамали

Джамала.

Добре мати свій дім, куди можна повертатися з далеких доріг і де тебе люблять і чекають. Такий куточок нарешті з’явився і у цьогорічної переможниці «Євробачення» Джамали, яка після анексії Криму змушена була залишити півострів і винаймати житло.
 
І ось із нагоди Дня Незалежності Київська міська держадміністрація подарувала співачці трикімнатну квартиру в Солом’янському районі столиці. Ордер на житло зірці вручив особисто мер Віталій Кличко і пообіцяв прийти на новосілля.
 
Цікаво, що про такий подарунок Джамала дізналася, щойно повернувшись із гастролей у Туреччині. Як і про те, що її новий дім загальною площею 107,7 м2 розташований на 11-му поверсі на вулиці Федора Ернста, 16 Б,  у так званому «Турецькому містечку» неподалік аеропорту «Жуляни».
 
Співачка одразу ж навідалася до нового житла і лишилася задоволеною. «Дякую, що в мене тепер є свій дім. Я щаслива», — заявила вона журналістам.
 
У новій квартирі Джамала поселиться з усією родиною — татом, мамою та дідусем, які також змушені були виїхати з Криму.
 
Як розповідала співачка, після її перемоги російські ЗМІ влаштували справжнє полювання на батьків, організувавши цілодобове чергування під вікнами їхнього будинку і ставлячи провокативні запитання.
 
До речі, ще один «свій» дім з’явився у Джамали днями і в Сумах на вулиці Петропавлівській — художник із Охтирки Ігор Шевченко прикрасив стіну будинку муралом із портретом співачки.
 
Мешканці будинку із захопленням сприйняли появу цього твору мистецтва, справедливо сподіваючись, що тепер любителі настінного живопису посоромляться писати на стіні нецензурні слова. Як-не-як, а Джамала — жінка.