Тернопільський аеропорт почне приймати регулярні рейси

02.09.2016
У Тернопільському аеропорту кипить «реанімаційна» робота. Як повідомив його директор Юрій Малецький, оновлено злітно-посадкову смугу, впорядковано територію льотного поля, розроблено проектну документацію щодо реконструкції аеровокзалу, незабаром має початися навчання персоналу.
 
Та головне — об’єкт включено у державну програму підтримки малих аеропортів і він ось-ось має отримати відповідний сертифікат, після чого нарешті прийняти-відправити перші після довготривалої перерви літаки.
 
 
Місцеве летовище зі статусом міжнародного не працює вже давно. Останні регулярні рейси ( Тернопіль—Київ—Тернопіль двічі на тиждень) припинилися  шість років тому.
 
Після цього яких тільки проектів щодо реанімації підприємства (воно є комунальною власністю обласної ради) місцева влада не обговорювала та яких тільки інвесторів не шукала, однак всі ці потуги залишалися безрезультатними. Водночас не припинялися різного роду «посягання» на летовище.
 
Дійшло навіть до великого кримінального «сюрпризу» для депутатів — вони раптом виявили, що кілька років тому хтось зламав реєстраційні ключі та в обхід законодавства «відтяпав» 20 гектарів землі летовища на користь державного підприємства «Універсал-Авіа», яку згодом мали приватизувати.
 
Сьогодні Тернопільський аеропорт нарешті отримав реальну можливість запрацювати. Завдяки згаданій вище державній програмі,  на його модернізацію впродовж трьох наступних років передбачено майже 90 мільйонів гривень. Вирішується також питання про надання тернопільському летовищу статусу запасного аеродрому для Львівського міжнародного аеропорту імені  Данила Галицького.