Зарплати освітянам обіцяють підвищити втричі

21.09.2016
Зарплати освітянам обіцяють підвищити втричі

Поки що зарплати учителям бажають бути вищими. (Фото з сайта eveningkiev.com.)

Заробітні плати вчителям та викладачам будуть поступово зростати. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич у Львові під час розмови з освітянами. Усі педагогічні працівники 8-12 категорії мають піднятись угору по тарифній сітці на 2 розряди, що згодом приведе до збільшення зарплат на третину, — такі перспективи.
 
Просування вгору на 2 розряди по тарифній сітці дозволить підвищити зарплату педагогічним працівникам на суму від 500 до 800 грн. Додатково відбуватиметься підвищення зарплати для всіх бюджетників через підвищення мінімальної зарплати.
 
«На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої  категорії оплачується по 12-му тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, — по 15-му. Цей розрив має бути подолано», — зазначила Лілія Гриневич. Вона зазначила, що лише підвищення зарплати недостатньо, одночасно потрібно змінювати кваліфікаційну систему. 
 
«Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін — тут ідеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання — тоді це буде процес, що відобразиться на результативності та якості навчання дітей», — додала міністр освіти.