Браконьєри винищують африканських слонів

27.09.2016
Браконьєри винищують африканських слонів

Слонів досі вбивають через їхні дорогі бивні.

Упродовж останніх 10 років популяція африканських слонів зменшилася приблизно на 111 тисяч одиниць, ідеться у звіті, який був поширений під час міжнародної конференції, присвяченій загрозам, що стосуються різних видів флори і фауни. Такі конференції відбуваються раз на три роки. 
 
Причина бузувірського винищення африканських велетнів — браконьєрство. Слонова кістка надалі залишається бажаною і дуже дорогою сировиною у багатьох країнах світу. Вказане зменшення популяції африканських слонів є найбільшим за останні 25 років. 
 
На конференції розгорнулася бурхлива дискусія, оскільки Намібія і Зімбабве надалі наполягають на дозволах на продаж своїх запасів слонової кості. Це дуже бідні країни, тому для них питання фінансового виживання важливіше від питань захисту довкілля. Представники цих країн стверджують, що виручені кошти підуть на підтримку популяції ще живих слонів. Таку ж позицію займає і Південно-Африканська Республіка.  
 
Міністр екології Зімбабве Оппах Мучінгурі вимагає для своєї країни відміни мораторію на торгівлю слоновою кісткою, а відтак — і скасування покарань за такі дії. (Часткова заборона на торгівлю слоновою кісткою була запроваджена 1989 року.) Що вже говорити про браконьєрів, якщо на державному рівні панують такі думки. А Намібія і Зімбабве є країнами, де нараховують найбільші популяції слонів у світі.