Авто і Пінзель: на Тернопільщині відбудеться туристично-історичне ралі

04.10.2016
Авто і Пінзель: на Тернопільщині відбудеться туристично-історичне ралі

Ось такі авто братимуть участь у туристично-історичному ралі на Тернопільщині; на передньому плані — Тарас Демкура. (Фото з сайта клубу «Ретро-Кортеж».)

Тернопільщина готується до цікавого дій­ства — Міжнародного туристичного ралі ретро-автомобілів «Золота підкова 2016 — Дорогами Пінзеля».

Таким чином організатори — Львівський клуб шанувальників старожитніх автомобілів АФК «ЗАЗ-Козак» та тернопільський клуб «Ретро-Кортеж» — хочуть привернути увагу загалу  і до вже історичних машин, і до геніального скульптора вісімнадцятого століття Іоанна Георга Пінзеля, чиї життя і діяльність тісно пов’язані з Тернопільщиною.
 
Туристично-істори­ч­не ралі, яке стартує через два дні, проходитиме за маршрутом Тернопіль — Микулинці  — Підзамочок — Бучач — Рукомиш — Теребовля — Тернопіль. І в кожному з цих населених пунктів  передбачені виставки авто та екскурсії історичними місцями. А на завершення учасників і глядачів порадує ще й конкурс ретро-моди та «автомобільної елеганції» на центральному тернопільському майдані.

За словами організаторів заходу, участь у ньому візьме близько півсотні власників ретро-авто з України ( в тому числі й iз Тернопільської області), Польщі, Білорусі, Литви та Німеччини. Безперечно, що завітають вони і до першого в західній Україні музею ексклюзивних  ретро-автомобілів, що вже кілька місяців діє у Тернополі.

Створений він був на основі приватної колекції відомого місцевого підприємця і мецената Тараса Демкури. Серед найцікавіших експонатів —  «Ягуар», що колись належав президенту США Річарду Ніксону та «Майбах» зі ставки Гітлера «Вервольф», яка, як відомо, була в Україні.