Українців вже діймають перші морози

19.10.2016
Погода минулого тижня не особливо радувала. Дощі та мряка ледь не по всій території  країни суттєво погіршили настрій українців та понизили температуру навколишнього середовища. І хоча закінчення тижня видалось сонячним, зігрітись не вдалося.
 
Температура повітря подекуди була близькою до нуля, а вночі взагалі опускалась до приморозків. Проте втішних прогнозів стосовно цього тижня синоптики теж не дають. «Чи не щодня температура повітря буде знижуватись, все частіше опускаючись до позначки мінус. Опадів поки не передбачається, невеликі дощі пройдуть тільки на заході», — таким є «вердикт» працівників метеослужби. 
 
У Києві мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0...-2 градуси, вдень +7...+9 градусів. Про це повідомив Гідрометеорологічний центр. На заході України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 градусів, на Закарпатті й місцями у Львівській області +1...+6, часом до +10 градусів удень, в Ужгороді до +13 градусів.
 
У Карпатах без опадів, температура повітря вночі 0...-5 градусів, удень +5...+10 градусів. На півночі України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 градусів, удень +5...+10 градусів. У центрі України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...-5 градусів, удень +5...+10 градусів. На сході України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...-5 градусів, удень +5...+10 градусів.
 
На півдні України мінлива хмарність, без опадів, вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2...-5 градусів, в Одеській області місцями +3...+6 градусів, удень +5...+10 градусів. У Криму мінлива хмарність, без опадів, вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 градусів, удень +8...+13 градусів. У Ялті без опадів. Температура вночі +3...+5 градусів, удень +10...+12 градусів.
 
А особливою небезпекою за такої непередбачуваної осінньої погоди є застуди. Лікарі радять  тепло одягатись та слідкувати за своїм здоров’ям. «Цієї зими прогнозується аж три різних віруси ГРВі. І кожен по-особливому страшний. Щоб захворіти, тим більше у таку погоду, достатньо навіть найменшого протягу, адже ослаблений організм є більш вразливий до різних видів застуд.
 
У зоні ризику перебувають діти та люди, котрі працюють в офісних приміщеннях, де безпосередній контакт із хворим  може спричинити поширення інфекції», — розповідає «УМ» сімейний лікар Валентина Роженюк. За її словами, зараз бажано для профілактики приймати противірусні препарати або хоча б захистити себе за допомогою народних методів.
 
«І не слід займатись самолікуванням, віруси цього року загрожують не тільки погіршенням здоров’я, а й можуть призвести до непоправних наслідків, тож при перших симптомах слід терміново звернутись до лікаря», — додає пані Валентина.