У китайській провінції Чжецзян злодій повернув позашляховик із повним баком

25.10.2016
Від тюрми, як і від суми та від крадіжки, зарікатися — Бога смішити.
 
Тож коли родина бізнесменів із китайського міста Ханчжоу виявила, що із парковки зник один із їхніх чотирьох позашляховиків, то лише руками розвела і звернулася до поліції.
 
Яким же було їхнє здивування, коли наступного ранку вони виявили свій Land Rover на місці, та ще й із заправленим доверху баком.
 
Утiм поліція продовжила розслідування і, переглянувши записи камер відеоспостереження, з’ясувала, що автомобіль «узяв на прокат» 19-річний місцевий житель.
 
Після затримання він зізнався, що знайшов ключ і вирішив спробувати відкрити один із автомобілів.
 
Зрештою, він зміг завести Land Rover і виїхати. Щоправда, мотиву викрадення і причину, з якої повернув автомобіль із заправленим баком палива, чоловік так і не пояснив.
 
Можливо, тут є певні особисті моменти. Як, наприклад, у випадку із відомим грузинським співаком Вахтангом Кікабідзе.
 
Колись він розповідав, що до його квартири залізли грабіжники.
 
Але коли господар повернувся додому, то виявив, що непрохані гості нічого не взяли, лише на столі залишили пляшку коньяку і записку: «Дорогий Вахтанже, ми не знали, що то твоя квартира. У місті кажуть, що ти хворієш. Ми випили за твоє здоров’я. Неодмінно прикріпи на дверях табличку зі своїм іменем, щоб ніколи більше не було непорозумінь». 
 
А от китайська поліція, попри «явку з повинною», продовжує розслідувати, звідки у викрадача виявився ключ від автомобіля. Він був затриманий на 10 днів для з’ясування обставин і оштрафований на 500 юанів (близько 75 доларів США).